BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP – DET ER IKKE SLADDER, MEN OPLYSNING TIL BORGERNE I SAMFUNDET [8]

AMORINERNE FLØJ HID OG DID
IVÆRKSÆTTER OG HOTELEJER i Gudhjem MARTIN THORBORG og JANNIE BUCH blev gift 21. august. Det skete i Martins villa på Skodsborg Strandvej i Nordsjælland, som han på et tidspunkt havde købt af BRIAN LAUDRUP til den nette pris af 11 millioner kroner. Hans tale til bruden var kort og bød i følge diverse kulørte medier på følgende replik: ”Fuck, hvor jeg elsker dig”. Kan det blive mere romantisk?!

Endnu et bryllup fandt sted. Denne gang på Gelskov Gods ved RingeFyn. Det var den tidligere journalist på Bornholms Tidende, nu webmaster på TV2/Bornholm TOMMY KAAS, som blev smedet sammen med den smukke og dynamiske SUSSI RØMER RASMUSSEN. Sussie præsenterer sig blandt andet således på sin hjemmeside: ”Efter tre år som skolelærer, med bijob i mediebranchen som: runner, ’hende med klaptræet’, logger, location-manager, nedklipper og vj, tog jeg i 2011 springet og begyndte på tv-og medietilrettelæggeruddannelsen på DMJX. Den førte mig ikke længe efter i praktik på TV/2 Bornholm, hvor jeg har haft nogle af de bedste og sjoveste oplevelser med tv … Årene på tv-stationen gav mig en masse læringer og erfaringer. Og med dén solide baggrund turde jeg i 2019 springe ud som selvstændig. Et andet af mine livs bedste valg. Det aller-vigtigste valg jeg har truffet er dog, at jeg i 2014 flyttede tilbage til Bornholm efter 15 år i København. Siden da har jeg mødt min forlovede Tommy, og vi er blevet forældre til fantastiske FANNY på 1 år.” På spørgsmålet om, hvorfor brylluppet skulle stå på Fyn og ikke Bornholm fortæller Tommy: ”Jeg er sådan en antivitets-freak, og ham der forpagter Gelskov Gods er antivitetshandler. Derfor er værelserne indrettet med antikviteter. Det havde Sussi fundet ud af, så derfor skulle brylluppet holdes der”.

ENDNU ET GUDHJEM-HOTEL SKIFTER HÆNDER
Som tidligere omtalt her på vandrørene, købte ovenforomtalte MARTIN og JANNIE BUCH THORBORG Hotel Klippen tidligere på året til overtagelse 1. oktober. Nu er det pengestærke ægtepar i følge meget pålidelige rygter i gang med erhverve sig et endnu et hotel i Gudhjem. Det drejer sig om Gudhjems ældste hotel fra 1872 Hotel Jantzen, som den tidligere superkok ANDY SCHMIDT ejer og har drevet i en lang række år. At der er noget om snakken understreges af Jannies udtalelse til Bornholms Tidende i lørdags: ”Der kommer mere, vi har gang i noget, men jeg kan ikke sige, hvad det er. Men det er her på Bornholm, mere kan jeg ikke sige. Men det kommer snart”.

SKRUEN BLOKERET
DET GODE skib ERTHOLM måtte i sidste uge op på land. En trosse havde forvildet sig ind i den ene af de to skruer, skibet er udstyret med. Det skete på Christiansø ved afgang, at omtalte trosse røg i vandet i stedet for over på skibet. Og så gik det galt. Det betød, at Postbåden Peter måtte tage over en enkelt dag. .. en af de stormende. Skruen kunne ikke ordnes af en dykker, da der også skal skiftes en gummipakning. Derfor kom Ertholm på land. Operationen tog seks timer. Og nu sejles der atter for fulde skruer.

1000 GANGE
DET VAR EN noget forbløffet BLOGGER og Scala-billettør, der 22. september lige efter at filmen var gået i gang, fik besøg af en dannebrogsudstyret kvartet. De smilede stort og ønskede mig tillykke. ”Tillykke med hvad?”, var spørgsmålet. ”Jo, du har ifølge biografens vagtkalender i dag haft biograf-vagt nummer 1.000 siden 1. januar 2011”, svarede kvartet-formand og operatør i Scala TORBEN CHRISTOFFERSEN. Og så modtog din overraskede Blogger et par gode flasker Crement Bourgogne som tak fra alle biografens frivillige – de såkaldte Scalister, mens en flaske af biografens beholdning af boblevin blev åbnet for at fejrer den meget specielle begivenhed. Det var lige før Din Blogger kneb en tåre over det meget postyr.

DEN VILDE FRA GUDHJEM
BØRNE- OG ungdomsbogforfatteren KIRSTEN SONNE [med det nu droppede efternavn Harild], der blev født i Melsted 1962 og nu har bopæl i Løkkegade i Gudhjem, har opgraderet ved at skrive og udgive sin første roman for voksne. Titlen er DEN VILDE og foregår på Bornholm. Det er en hårrejsende krimi om efterforskeren STINA FUNK, der ankommer til fødeøen Bornholm som vikar på politistationen. Kort efter ankomsten findes en mand bestialsk dræbt og hakket i stykker inde bag hegnet til den vilde bisonflok i Almindingen – midt under Folkemødet … Dertil er der fortidens mange spøgelser, der bliver ved med at fange Stina som fælder i skoven. Der er ikke mindst et drab, hvor rigtig mange mennesker på øen viser sig at kunne have et motiv. Og jo dybere Funk og hendes bornholmske kollega TJØLLER gransker det, des mere frygter de, at det ikke bliver den eneste forbrydelse, der lander på deres bord med relation til skovens vilde. Kirsten har ikke mindre end 130 bøger bag sig og ligger i den allerøverste del, når bibliotekspengene hvert år uddeles til danske forfattere. Hun fik i år således betalt 395.236 skattepligtige kroner mod topscorerne BJARNE REUTER [720.17 kr.], JOSEFINE OTTESEN  [691.168 kr.] og DENNIS JÜRGENSEN [653.625 kr.]. PS: Kirsten fortæller, at en efterfølger er på vej og en tredje planlagt.

Nummer 1:
BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP
1. april 2021

Nummer 2:
BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP
24. april 2021

Nummer 3:
BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP
16. maj 2021

Nummer 4:
BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP
5. juni 2021

Nummer 5:
BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP
30. juni 2021

Nummer 6:
BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP
2. august 2021

Nummer 7:
BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP
16. august 2021