KOMMENTAR: CORONA-TILSKUD ELLER KONKURS?

 BLOGGENS KOMMENTAR:  “Prisen for minkskind i Danmark er styrtdykket siden 2013, hvor den nåede sit højeste niveau nogensinde med en gennemsnitspris på 612 kr. per skind.  I 2019 var gennem-snitsprisen 198 kr. Men ifølge direktøren i ‘Kopenhagen Fur’ er der prisstigninger på vej i både 2020 og 2021”. Det skrev agriwatch.dk den 31. december 2019.

Men priserne steg ikke.

Prisen kom ned på 160 kroner pr. skind ved den igangværende auktion hos Kopenhagen Fur. Det skrev TV2/nord.dk 16. juli 2020 og fortsatte:

”Det er en pris, der efterlader minkavlerne med et tab på mellem 60 og 90 kroner. Pr. skind vel at mærke. Og en pris, der ikke er registreret lavere siden 1999.”

… og citerer efterfølgende Kennet Rønfeldt, som er virksomhedsrådgiver ved LandboNord, for at sige:

”Mange avlere er klemt økonomisk. Det er ikke ret mange, der har nogle økonomiske muskler at spille med. Jeg fornemmer også, at nogle allerede har truffet beslutningen om, at sige ’nej, nu er det slut”.

Så er det, man ikke kan lade være med at få den kætterske tanke, at Coronaen måske i virkeligheden er en redningskrans fra Vor Herre for de (mange?) minkavlere, der inden nedslagtningen var tæt på en konkurs.

Det var måske derfor, det gik så fandens hurtigt med aflivningerne?!