DANMARKSPREMIERE I SCALA GUDHJEM: DET ER ALDRIG FOR SENT

Første akt er slut – andet akt kan begynde for Eva og Harald ageret af henholdsvis Lena Olin og Rolf Lassgård. Foto©NiklasMaupoix/NordiskFilm.

 ANDEN AKT:  Det er den nye trend. Film om mennesker i den alder, hvor efterlønnen eller folkepensionen lurer ret forude. Men ikke alene det. En skilsmisse har vendt op og ned på den tredje alder, hvor ensomheden også ligger og lurer ude i horisonten.

Sådan en film er netop Scalas nye film ANDEN AKT. Filmen er et svensk komedie-drama med Lena Olin og Rolf Lassgård, hvor sød musik opstår – trods alderen.

Livet som nylig pensionist kunne være bedre for Eva. Hendes eksmand flytter ind på den anden side af gaden med sin nye kone, og Evas søn virker uforklarligt træt af sin mors forkælelse og vil have mere tid på egen hånd, uden hendes overbeskyttende hjælp. Eva har lige sagt sit job op på hospitalet. Men hun tager glad et bijob, da den excentriske teaterdiva Harald Skoog har brug for hjælp med genoptræning i sit eget hjem.

Det, der begynder som en katastrofe, vokser til varmt venskab, spirende livsglæde og til et håb om, at livet ikke er forbi. Faktisk er det måske ikke engang startet.

Filmen er instrueret af Tomas Mårten Klingberg. En mand med mange talenter. Han er både skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør. Som skuespiller er han bedst kendt for sin rolle som Nick i filmene om politidetektiven Martin Beck.

De to hovedroller er besat med kendte, sikre navne. Den 68-årige Lena Maria Jonna Olin er kendt for sin medvirken i flere Hollywoodfilm, blandt andet ’Chocolat’ og ’The Reader’. I 1989 modtog Lena Olin en nominering til en Oscar for bedste kvindelige birolle for filmen ’Enemies, a Love Story’ og så er hun gift med den svenske instruktør Lasse Hallström, som blev et hedt navn i Hollywood efter succes-filmen ’Mit liv som hund’ fra 1986.

Rolf Holger Lassgård, der ligeledes er 68 år, er kend fra en stribe film, som har været vist i Danmark. Fx ’En Mand der hedder Ove’, ’Jægerne’ og Susanne Biers ’Efter brylluppet’.

ANDEN AKT
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 10. august til og med onsdag 16. august.
Hver aften kl. 19:15.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 114 minutter.
Tilladt for alle.

Da det er en premiere-film, foreligger der ved deadline ingen anmeldelser.

Film Fakta
ANDEN AKT
Instruktion: MårtenKlingberg.
Medvirkende: Lena Olin, Rolf Lassgård, Görel Crona, Charlie Gustafsson, Lars Värger, Selina Ukkonen, Sandra Andreis, Benoit Malmberg, Philip Oros, Anders Mårmsson, Irma Jämhammar, Richard Sseruwagi, Timo Nieminen, Tobias As<pelin, Annika Nordin med flere.
Manuskript: Anna Heinämaa og Vera Kiiskinen.
Producere: Johanna Bergenstråhle med flere.
Musik: Andreas Tengblad.
Foto: Jan Jonaus.
Klip: Henrik Källberg.
Casting: Lina Friberg og Hedda Larsson.
Kostumer: Nina Sandström og Ulrika Terring.
Makeup: Rebecca Nilsson, Malin Pettersson og Jessica Svensson.
Stunts: Janne Lundqvist, Jonathan Wiberg og Martin Zetterlund.
Covid Supervisor: Niki Valinger.
Produktion: Film i Väst og Nordisk Film Production Sverige AB.
Dansk distribution: Nordisk Film.