DANMARKSPREMIERE I SCALA GUDHJEM: NICOLAI JØRGENSEN PÅ SLAP LINE

Nicolai Jørgensen som Viktor møder for første gang sin far i skikkelse af Christoffer Bro. Ligheden er faktisk slående! Foto©NordiskFilm.

 VIKTOR MOD VERDEN:  Filmen handler om Viktor. Han er 30 år, da hans mor pludselig dør af et hjertestop. Det er i første omgang lidt af en katastrofe for den ikke helt så unge søn. Han har levet en fuldstændig beskyttet tilværelse sammen med Mor. Men da han har sundet sig lidt over morens bortgang, finder han ud af, at hans far faktisk lever. Han opsøger ham og starter inden længe som forsikringsmand i samme firma som farmand. Han udviser store talenter, og herefter går det kun fremad.

Det er den 33-årige Nicolai Jørgensen fra Odense, der fylder rollen ud som Mors Dreng. Han er uddannet på Den Danske Scenekunstskole i København, og siden er det faktisk også gået voldsomt frem for ham. Han blev især kendt for sin rolle som skjult homosexuel frisør i tv-serien ’Carmen Curlers’ sidste år. Det var ikke en rolle, hvor han fik udnyttet sin store, komiske talent. Det udfoldede han til gengæld som Jean de France i Ludvig Holbergs teaterstykke på Grønnegårds Teatret, som Fnuggie i DR3s serie ’Doggystyle’ og ikke mindst i årets Tivolirevy.

Det er Christian Arhoff Andersen, der både har været med til at skrive filmen og instrueret. Han blev færdiguddannet på Den Danske Filmskole i 2019, og ’Viktor mod Verden’ er hans spillefilmsdebut. Og det bør nævnes, at det er bornholmske Daniel Mühlendorphs Hyæne Film, der står bag.

Da VIKTOR MOD VERDEN vises som premierefilm, forelå der ved redaktionens deadline ikke nogen anmeldelser.

Film Fakta
VIKTOR MOD VERDEN
Instruktion: Christian Arhoff Andersen.
Medvirkende: Nicolai Jørgsensen, Mikael Bertelsen, Nicolas Bro, Gitte Duholm, Thimas W. Gabrielsson, Bodil Jørgensen, Signy Kristinsdóttir, Rosalinde Mynster, Mathilder Passer, Kurt Ravn med flere.
Manuskript: Christian Arhoff og Ulaa Salim.
Foto: Davis Bauer.
Executive producer: Ulla Salim.
Produktion: Hyæne Film.
Dansk distribution: Nordisk Film.