DEBAT MED ANITA BAY OM GUDHJEMS DILEMMA PÅ ONSDAG

Anita Bay fotograferet under Folkemødet i 2011, hvor hun var kvinden bag Dagbladet Politikens velbesøgte arrangementer på Gæstgiverens scene. Foto©JørgenKoefoed.

“Det autentiske Gudhjem forsvinder i mængden af tøjbutikker, restauranter og caféer … Måske har Gudhjem snarere brug for at finde en bedre balance mellem at være en fungerende by med et lokalt liv og samtidig en populær turistby. Som man har set andre steder i Danmark og i udlandet, mister steder, der ser stort på den balance, magien og tiltrækningskraften på turisterne …”

Ovenstående citater er taget fra en artikel af Anita Bay, som blev bragt i Bornholms Tidende den 6. august 2022.

Det nærmer sig sidste udkald, hvis vi skal skabe den rette balance, så vi ikke saver den gren over, vi selv sidder på. Hvis først turisterne fravælger Gudhjem og andre af nordkystens byer, fordi de overskrider grænsen og bliver til rene turistfælder, så er det for sent.

DET PÅ GUDHJEM MUSEUM DET SNEER

Derfor inviterer Gudhjem By- og Museumsforening til debataften, hvor Anita Bay vil uddybe sit synspunkt.

Der er sammensat et panel af personer, som har mulighed for at præge udviklingen af den bornholmske turisme. Panelet består af Pernille Kofod Lydolph, direktør i Destination Bornholm og kommunalpolitikeren Helle Munck Ravnborg (Ø), medlem af Natur, Miljø og Planudvalget med flere.

Journalist og tidligere pressechef i Dansk Journalistforbund samt aktuel næstformand i Bornholmske Borgerforeningers Samvirke Esben Ørberg har sagt ja til at styre slagets gang.

Byforeningen opfordrer borgere og erhvervsdrivende i Gudhjem til at møde op for at deltage i debatten, stille spørgsmål til Anita og panelet og fortælle, hvilke ønsker, de har til Gudhjems fremtid.

FAKTA OM DEBAT-AFTENEN

Mødet foregår på
Gudhjem Museum onsdag 22. marts 19:00-21:30
med gratis adgang for alle. Dørene åbnes 18:30.

Der vil være mulighed for at købe drikkevarer ved arrangementet.

OM ANITA BAY
Anita er født og opvokset i Tejn. Hun har været ansat som programmedarbejder i Bornholms Radio 1994-96, været redaktør af Højskolebladet 1996-98, debatredaktør på Politiken 1998-2000, minister for udviklingsbistand 2000-2001 i regeringen Nyrup Rasmussen, rådgiver for FN’s flygtningehøjkommisariat 2002-2006, kulturredaktør på Politiken 2008-2013 og i dag direktør i Red Barnets internationale organisation Save the Children i Geneve.

Anita bor igen på Bornholm ude på landet tæt ved Rø Plantage. Og sidst, men ikke mindst, så åbnede hun sammen med sin mand – kunstneren Christian Bundegaard – i december 2022 atelier – af alle steder – på havnen i Gudhjem!