SÅ ER DER IGEN SOMETHING ROTTEN … I GUDHJEM KIRKE

Gudhjem Kirke er i øjeblikket ved at undergå en række reparationsarbejder. Foto©JørgenKoefoed.

SOM DE FLITTIGE LÆSERE af denne Blog vil vide, blev Dåbsrummet i Gudhjem Kirke sat i stand tilbage i marts. Der var gået råd og mug i træværk og mur. Det er blevet fixet.

Nu er den gal igen.

Johan Lorentzen, Bygge-og Energirådgivning, som også er medlem af menighedsrådet , konstaterede sidste år at vindskeder og tårnluger var med så alvorligt træ-nedbrug, at det ikke gav mening at malerbehandle. Så det halve af Gudjems håndværkere er nu sat på opgaven med at få råddenskaben væk.

Tømrermester Bjørn Cordes vandt licitationen på udskiftning af træværket, som har nogle fine udskæringer. De vil blive kopieret.

Zinkafdækninger på vindskeder skiftes. Flere tagskifferplader er revnede og nogle er gået løs. Her bliver der udskiftet eller sat på plads..

På apsis repareres løse zink-inddækninger. Den smukke kugle-afslutning er nedbrudt, så der må drejes en ny. Det klares selvfølgelig af Træsmeden Hans-Henning Pedersen.

Malerarbejdet udføres af Torsten Nielsen og blikkenslagerarbejdet af Kaj fra Flemming Svendsen VVS.

Desuden er facadefugerne flere steder løse og revnede. Det tager murermester Jan Hjort-Hansen sig af.

Det lyder som en større operation, hvad det også er. Prisen ender på omkring 250.000 kroner. Regningen sendes ikke til kirkegængerne, men til Joy Mogensen.

THERE IS SOMETHING ROTTEN … I GUDHJEM KIRKE
22. marts 2020