DER RUGES STADIG PÅ LIVET LØS – OG DOG

SØNDAG 17. MAJ 17:08 – Svane-mor ligger trofast på reden. Sikken tålmodighed! I dag er farmand kommet på besøg og har lagt sig i solidaritet. Foto©JørgenKoefoed.

SVANE-MOR RUGER på snart 5. uge. Reden ligger tæt på busholdepladsen ved havnen i Gudhjem, og den kommende mor nyder, at der ikke render 100 skrigende lejrskolebørn rundt i området. Takket været en velkendt virus er der rimelig fred og ro i den ellers meget trafikerede by.

Her nogle fotos fra de seneste tre dage:

MANDAG 18. MAJ 11:50 – Famand er gået på værtshus, men Svane-mor fortsætter med at holde sine æg varme. Foto©JørgenKoefoed.

TIRSDAG 19. MAJ 16:55 – Så er Farmand kommet tilbage og er solidarisk. Foto©JørgenKoefoed.

ONSDAG 20. MAJ 8:57 – Svane-mor er blevet lid træt af at ligge. Så nu græsser den lidt til maven og til reden. Foto©JørgenKoefoed.

ONSDAG 20. MAJ 8:57 – Mens Svane-mor er gået på græs kan det atter dokumenteres, at der er seks æg i reden. Det er det normale for svaner. Foto©JørgenKoefoed.

ONSDAG 20. MAJ 9:02 – Det ser ud til at Svane-mor har brug for at få lidt saltvand til halsen. Foto©JørgenKoefoed.

ONSDAG 20. MAJ 9:02 – Reden med de seks æg ligger ubeskyttet hen, mens Svane-mor nyder det kølige Østersøvand. Foto©JørgenKoefoed.

ONSDAG 20. MAJ 9:03 – Hov- hov, hvad sker der lige her? Svane-mor har ikke alene forladt reden, men er svømmet ud på åbent hav og på vej sydover. Hvad med ungerne inden i æggene? Foto©JørgenKoefoed.

ONSDAG 20. MAJ 9:04 – Heldigvis opdager Farmand, at hans kone er skredet fra hjemmet og piler med raketfart til de ubeskyttede seks. Foto©JørgenKoefoed.

ONSDAG 20. MAJ 8.04 – Farmand iler mod sine seks ufødte unger. Heldigvis har der ikke været en sulten måge på besøg. Foto©JørgenKoefoed.

ONSDAG 20. MAJ 9:06 – Så er Farmand nået frem og står som en anden garder på vagt. Men selvfølgelig lægger han sig ikke på reden for at holde æggene varme. Det er jo et kvindejob! Men hvornår mon Svane-mor returnerer? Eller er hun svømmet til de varme lande forever og lader sine ufødte børn forblive ufødte? Foto©JørgenKoefoed.

ONSDAG 20. MAJ 17:22 – Puha, så kom Mor sørme tilbage til sine æg. Foto©JørgenKoefoed.

ONSDAG 20. MAJ 17.23 – Og Farmand har atter fået fri til at svømme lidt rundt i farvandene. Foto©JørgenKoefoed.