DER SKER MEGET I GUDHJEM ­ – MEN ENDNU MERE I DEN STORE, STYGGE BY PÅ EN ANDEN SIDE AF VANDET [CPH 2:3]

NOGEN GANGE er man som fastboende på Bornholm nødt til at tage en tur over vandet og gæste København. Det sker som regel i forbindelse med en eller anden rund fødselsdag, en konfirmation eller en udstilling man SKAL se.

Din Blogger var rundt i byen med sit mobil-camera i fire dage … og det er ikke småting, man kan opleve. Kig med her:

STORBYENS TYSTE HVILESTED

TRÆNGER DU til lidt stilhed og ingen bil-os så kan du søge ind i gården til VARTOV. Det ligger på hjørnet af Farvergade og Vester Voldgade lige øst og overfor Rådhuset. Her er der bænke, hvor du kan hvilke både bene og ører. Imens kan du beundre Niels Skovgaards [1858-1938] imposante statue af Danmarks allerstørste salmedigter Nikolai Frederik Severin Grundvig [Født i Vordingborg 8. september 1783. døde 2. september 1872 i København, men er stedt til hvile på Claras Kirkegaard i Køge]. Vartov er en historisk bygning. Fundamentet hviler blandt andet på resterne af Absalons bymur. De nuværende bygninger fra 1724-25 var til at begynde med hospital. I dag lægger bygningerne hus til en lang række institutioner, centre og aktiviteter, ligesom man i Vartov finder et kollegium for studerende samt Vartov Kirke, der siden 1920 har tilhørt Vartov Valgmenighed, som regelmæssigt holder gudstjeneste her. Foto©JørgenKoefoed.

KAGER FRA HIMMERIG

DENNE DAG var der en historisk lang kø foran CONDITORIE LA  GLACE – Københavns legendariske kaffe-kage-sted i en lille sidegade til Strøget. Før i tiden var der blot en mindre kaffestue et par trin ned, når du havde udvalgt din kage. Nu er Danmarks ældste konditori udvidet rundt hjørnet, så der i dag er plads til ikke mindre end 110 kage-elskere. Det er ikke helt billigt. Kaffen koster 59 kroner, et wienerbrød 25 kroner og går du til kagerne skal du hoste op med mellem 90 og 125 kroner – men så kommer du også en tur i himmerig … og så er det jo ikke dyrt. Foto©JørgenKoefoed.

EN BANKENDE KAFFE-BAKKE

DER ER MANGE forskellige bakker. Nogen i træ, andre i metal, men dennne her i kød og blod må være den bedste … den holder kaffen dejlig varm. Foto©JørgenKoefoed.

DEN GANG MAN DANSEDE

DET ER HYGGELIGT at kigge ned i kælder-antikvariatet i Kompagnistræde. Ikke mindst når bøgerne er slået op. Denne vanvittige dansescene overgår alt. Hvis disse dansere havde deltaget i VILD MED DANS, havde de ganske overlegent snuppet 1. prisen. Foto©JørgenKoefoed.

EN VELKOMST DER VIL NOGET

HVIS DU HØRER til dem, der godt kunne tænke sig at få flere impulsive besøg af naboer, venner og bekendte kunne denne måtte måske læøsningen på dit uopfyldte behov. Foto©JørgenKoefoed.

BATMAN & GANGSTEREN

ER DER TO der holder sammen, er det Kinas Xi Jinping og Ruslands Putin – eller gør de? I hvert fald portætteres kineseren stærkt, mens russeren udstilles lident flatterende med titlen ONE MANS GANG. Hvis Putin ser dette foto vil han sikkert hacke Bloggen og få den lagt ned. Lad os håbe, han har nok at gøre med at få sine fastkørte militærkøretøjer og tanks op i gear. Foto©JørgenKoefoed.

BIRGIT ATTER PÅ BANEN

DEN MEGET berømte og meget udskældte tve-kønnede stand-upper, Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, som især udbredte sine provokerende udtalelser på den gamle Radio 24/7, har som bekendt mistet i sit talerør. Så nu går hun sammen med Rasmus Bruun på scenen i hele 2022. Pas på, hvis frk. Hørsholm dukker op i dit nærområde! Foto©JørgenKoefoed.

Denne lille KØBENHAVNER-serie startede i forgårs – mandag 14. marts – og fortsætter og slutter i overmorgen – fredag 18. marts.

[CPH 1:3]
14. marts 2022