DERFOR FORBYDER KINA TIBETS BEDEFLAG

Opsætning af bedeflag har i generationer været en tradition for det tibetanske folk. Foto©StøttekomiteenForTibet.

KINA HAR I MANGE ÅR arbejdet for gradvist at udviske de etniske skel mellem tibetanere og kinesere ved at gribe ind mod tibetanske traditioner, sprog og religion. Formålet er assimilation. I år har de kinesiske myndigheder i nogle tibetanske regioner besluttet, at tibetanske bedeflag skal fjernes fra tage og bakketoppe. Det er et chokerende og nyt tiltag i Kinas kampagne mod tibetansk kultur.

Derfor har Støttekomiteen For Tibet sammen med aktivister fra hele verden opfordret alle til at hænge bedeflag – eller blot det tibetanske flag – op udendørs og del et foto online med hashtag #FLAGSFORTIBET.

Når den verdensomspændende demonstration finder sted 27. september skyldes det, at der på denne dato i 1987 startede en serie demonstrationer i Lhasa mod det kinesiske styre og til støtte for Dalai Lamas 5-punkts fredsplan.

Læs også om den globale event her: https://www.facebook.com/events/223941972328979.

Din Blogger støtter et frit Tibet og deltager derfor i flagdemonstrationsdagen i dag. Foto©JørgenKoefoed.

MELD DIG IND I STØTTEKOMITEEN FOR TIBET
Som en økonomisk uafhængig organisation baseret på frivilligt, ulønnet arbejde er dit medlemskab afgørende for støttekomiteens indsats for Tibet. Jo flere vi er, jo tydeligere en stemme får Tibet, og jo mere pres kan vi lægge på Kina.

Gå ind på www.tibetkomite.dk og meld dig under fanerne gennem et medlemsskab.

MEDLEMSKABER
Studerende/pensionist/arbejdsløs 200 kr./år.
Almindeligt medlem 300 kr./år.
Støttemedlem kr. 450 kr./år.

Hen under eftermiddagen modtog Bloggen dette foto fra Birthe, Luna og Therese Coller i Svaneke. Tak fordi I bakker op. Foto©ThereseColler.