DET ER, HVAD DER KAN SKE, NÅR MAN DELTAGER I EN SANGAFTEN PÅ PROVIANTEN I GUDHJEM

Da præsterne i hverken Gudhjem eller Svaneke havde tid til at vie Kate og Kim på Hammershus, måtte kommunens giftefoged Lilian træde til. Foto©Brudeparret.

KATE BRUUN OG KIM STARUP HANSEN dumpede for flere måneder siden tilfældigt ind i en af de meget populære sang-aftener i Gudhjem Havnebar. De skulle bare have noget at spise, men da de begge er glade for musik og sang var det jo bare extra oven i.

Ja, det var meningen at de skulle giftes på Bornholm, og at det skulle ske på Hammershus. Men på grund af den gruelige store hygge denne aften, hvor de blandt mange andre mødte Gudhjems præst Meghan Welsch Jakobsen, ændrede de beslutning om, hvor de skulle bo. Så morsomt og socialt berigende havde det været.

KATE BRUUN: Vi følte os i den grad inkluderet, at vi efter dén aften, besluttede at vi vil slå os ned i Gudhjem. Vi havde tænkt på Nexø på grund af, at priserne her var lavere end i Gudhjem. Men NU skulle det altså være Gudhjem lige meget hvad.

Denne aften var det Johan Lorenzen, der var kapelmester, og derfor hyrede de ved samme lejlighed ham og hans spillemænd til at lave musik til brylluppet.

Kate og Kim blev gift lørdag 25. august i Hammerhus borgruin. Desværre kunne hverken Meghan eller Svaneke-præsten Pernille Bolø denne dag, så brylluppet blev i stedet foretaget af kommunens giftefoged.

Brudeparret havde lejet sig ind i den meget store to-etagers lejlighed over Restaurant 3760, og det var her at bryllupsfesten blev afholdt – med musik fra Johan og hans nydannede orkester med Bjarne [Klovn] Steen Nielsen, Mikael Hammarlund og kirkens organist Thorbjørn Jensen.

Se, det var da et rigtigt Gudhjem-eventyr!

Det var meningen, at Gudhjem Havnekors 1. violinist skulle have spillet ved vielsen på Hammershus, men Jens Riis måtte melde fra pga sygdom. I stedet trådte kunstneren Luffe fra Rønne til. Ved et besøg efterfølgende blev de så glade for et af hans malerier, der desværre var bestilt, at de selv bestilte et nyt med inspiration fra bryllupsceremonien. Foto©Brudeparret.

PS: Og for at det ikke skal være løgn, har Kate og Kim allerede købt et Gudhjem-hus – nemlig huset på Malkestien, hvor Johan indtil fornylig gennem flere år har boet sammen med Sumi! De vidste ikke på forhånd, at det var kapelmesteren fra Provianten, der havde boet her.

PSPS: Når nu Kate Bruun flytter til byen – det sker november/december – så vær opmærksom på, at hun har en navnesøster. Hun bor i Åbogade og hedder næsten det samme: Käthe Bruun. Der har allerede været nogle forviklinger om hvem, der er hvem. Så hvad skal man kalde dem? Bruun 1 og Bruun 2? Eller …?