DET FRÅDENDE HAV SLUGTE DE SEKS UFØDTE ÆLLINGER [2. UDGAVE 20:10]

1. PINSEDAG 31. MAJ 10:13 – Havet er steget så meget, at reden med de seks æg er skyllet bort. Der var ikke skyggen af et æg eller to nogen steder i området. Foto©JørgenKoefoed.

SOM DIN BLOGGER FRYGTEDE, da han besøgte Svane-mor ved midnatstide i går nat, blev den nord-østlige vind så kraftig, at havet oversvømmede hele det område, hvor Svane-mor har ligget og ruget i fem uger. Her til morgen var det hele væk.

På et foto i går [se bloggen 30/5] kunne der anes revner i flere af æggene. Det vil sige, at fødslen ville have fundet sted inden pinsen var omme.

Det var prisen for, at Gudhjem var blevet så stille under coronaen, at Svane-mor valgte at bygge rede så tæt på den normalt trafikerede bus-vej ved Gudhjem.

Lige som mennesket er naturen det mest brutale på denne runde klode. Suk!

Gudhjem er gået glip af seks ‘grimme ællinger’, som H. C. Andersen skrev så smukt.

1. PINSEDAG SØNDAG 31. MAJ 19:45 – Svane-mor og Farmand har taget ophold ved Glaciet, hvor de spejder efter de seks æg, der tidligt i morges blev taget af det brølende hav. Foto©JørgenKoefoed.

LØRDAG 30. MAJ 23:28 – Natten er mørk og alligevel er Svane-mor vågen. Måske på grund af den stigende vandstand. Vinden er faldet lidt fra 8,6 m/s til 7,5 m/s, men vil tage til  i de tidlige morgentimer på over 11 m/s. Hvis det samtidig bliver højvande, kan det give alvorlige problemer for Svane-mors seks uklækkede ællinger. Foto©JørgenKoefoed.