DET SKER I KIRKERNE I ØSTERLARS OG GUDHJEM I JULI: ORD FRA FÆRØERNE OG TO KONCERTER

Skumringen har lagt sig over Gudhjem Kirke. Foto©JørgenKoefoed.

BYTTE-BYTTE-KØBMAND
VORES PRÆST – Tina Damholt Ravnbjerg – har ferie i tre uger. Det foregår på den måde, at hun har byttet præstegård med den færøske præst Anne Mette Greve Klemensen. Hun er dansker, men er præst ved domkirken i Thorshavn samt ved den lillebitte kirke på øen Nólsoy øst for hovedstaden. Således vil Anne Mette stå for gudstjenesterne 2. juli i Gudhjem og Østerlars.

BJARKE OG HANS ACCORDIAN I ØSTERLARS

Bjarke Mogensen som han er afbildet i Kirkebladet.

SÆT ET X i kalender ud for søndag 2. juli. Her afholder den bornholmske accordian-mester Bjarke Mogensen koncert. Der spilles virtuose fortolkninger af klassikere og barokmusik op til det 20. århundredes Carl Nielsen, men også helt nye overraskelser, hvor både instrument og musik er creeret specielt til Bjarke: Navnlig den prisbelønnede komponist Sune Kølsters værk CROCODILE TEARS, som Bjarke for nylig har opført i Operahuset i Cairo. Det sker i Østerlars Kirke klokken 16:00 … og med entré.

HENRIETTE SYNGER OG SPILLER
TORSDAG 27. JULI kl. 19.30 er der Good Vibes-koncert med Henriette Engelhardt i Østerlars kirke, hvoir der tilbydes en stemningsfuld og hjertevarm aftenkirkekoncert, når hun med sin store stemme og nye udgivelser som ’Starting All Over Again’, ’A Dream is a Wish Your Heart Makes’ og ’Good Vibes’ inviterer til, at vi sammen hylder livet og kærligheden. Til koncerten spilles sangene i intense, autentiske og halvakustiske versioner – kun med piano og sang suppleret med sit GoodVibes Backingkor. Da Henriette også byder udenlandske turister velkommen, foregår hele koncerten på engelsk Fri entré.

HOLKADALEN AFLYST

Gudstjenesten startede med salmesang under åben himmel. Foto©JørgenKoefoed.

Gudstjenesten sluttede med mad og drikke i kirke-haven. Foto©JørgenKoefoed.

DEN PLANLAGTE GUDSTJENESTE under åben himmel i Holkadalen blev som bekendt aflyst. Det skyldes flere omstændigheder. Dels at graveren er langtidssygemeldt og dels at et par af de bæredygtige medlemmer af menighedsrådet var på ferie. I stedet blev der arrangeret et kvart friluftsarrangement. Man startede med at synge Jakob Knudsen og Oluf Ring Knudsens  ‘Se ny stiger solen af havets skød’ på græsplænen uden for kirken med ud sigt til havet. Herefter gik de mange fremmødte ind i kirken, hvor Tina Damholt Ravnsbjerg holdt højmesse. Bagefter blev der i det fri budt på sandwichs, kage, kaffe, the og hvidvin.

KORENE HOLDER FERIE
SPIREKORET [0. – 2. klasse] starter igen torsdag 17. august kl. 15:00-15:30.
BØRNEKORET [3.-6. klasse] starter igen torsdag 17. august kl. 16:00-17:30.
VOKSENKORET starter igen onsdag 23. augusr kl. 19·00-21·00.
Tilmelding og info: Send en mail til organist og korleder Rebecca Forsberg Svendsen: rebecca.forsberg.svendsen@gmail.com.

 

AKTIVITETSKALENDER JULI 2023

Søndag 2. juli kl. 9:00: Gudstjeneste i Gudhjem Kirke ved Anne Mette Greve Klemensen fra Færøerne.

Søndag 2. juli kl. 10:30: Højmesse i Østerlars Kirke ved Anne Mette Greve Klemensen fra Færøerne.

Søndag 2. juli kl. 16:00: Solokoncert med Bjarke Mogensen med sin accordian i Østerlars Kirke. Entré.

Onsdag 5. juli kl. 14:00-14:20 i Østerlars Kirke. Orgel- og sangmeditation ved organist og sanger Rebecca Forsberg Svendsen.

Torsdag 6. juni kl. 14:00-14:20 i Østerlars Kirke. Orgel- og sangmeditation ved organist og sanger Rebecca Forsberg Svendsen.

Søndag 9. juli kl. 9:00 Gudstjeneste i Østerlars Kirke ved Øyvind Hansen.

Søndag 9. juli kl. 10:30 Højmesse i Gudhjem Kirke ved Jesper Stange.

Søndag 16. juli kl. 9:00 Gudstjeneste i Gudhjem Kirke ved Øjvind Hansen.

Søndag 16. juli kl. 10:30 Højmesse i Østerlars Kirke ved Jesper Stange.

Tirsdag 18. juni kl. 10:00 Baby-salmesang i Gudhjem Kirke for nyfødte og op til kravlealderen. Der synges en halv times tid og derefter tid til hygge over en kop kaffe eller the. Tilmelding: Ursula Bambuch på 2986 8982.

Onsdag 12. juli kl. 14:00-14:20 i Østerlars Kirke. Orgel- og sangmeditation ved organist og sanger Rebecca Forsberg Svendsen.

Torsdag 13. juli kl. 14:00-14:20 i Østerlars Kirke. Orgel- og sangmeditation ved organist og sanger Rebecca Forsberg Svendsen.

Søndag 23. juli kl. 9:00 Gudstjeneste i Østerlars Kirke ved Tina Ravnsbjerg Damholt.

Søndag 23. juli kl. 10:30 Højmesse i Gudhjem Kirke ved Tina Ravnsbjerg Damholt.

Tirsdag 25. juli kl. 10:00 Baby-salmesang i Gudhjem Kirke for nyfødte og op til kravlealderen. Der synges en halv times tid derefter tid til hygge over en kop kaffe eller the. Tilmelding: Ursula Bambuch på 2986 8982.

Torsdag 27. juli Good kl. 19:30 Vibes-koncert i Østerlars Kirke med Henriette Egelhardt. Fri entré.

Søndag 30. juli kl. 9:00 Gudstjeneste i Gudhjem Kirke ved Tina Ravnsbjerg Damholt.

Søndag 30. juli kl. 10:30 Højmesse i Østerlars Kirke ved Tina Ravnsbjerg Damholt.

SAMTALE MED PRÆSTEN
Hvis du gerne vil have en samtale med præsten, er du meget velkommen til at kontakte Tina Damholt Ravnsbjerg på 3070 8054, td@km.dk eller banke på døren i præstegården.