DET DRYSSER STADIG OVER DEN GANSKE Ø

Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen ankommer til Østermarie Kirke – flankeret af ceremonimester Christian Dohn. Foto©JørgenKoefoed.

Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen ankommer til Østermarie Kirke – flankeret af KulturBornholms ceremonimester Christian Dohn. Foto©JørgenKoefoed.

I SAMME MOMENT som Ghita Nørby og Viggo Mortensen sejlede bort fra øen ankom andre celebriteter – i eget skiv, naturligvis!

Det var Prins Henrik, der med sit faste jagtselskab lagde til kaj i Rønne. Nu skulle der nemlig jagtes vildt til den helt store guldmedalje. Men de gode middagsherrer Christian Kjær, prins Ferdinando Pignatelli, fhv. Codan-direktør Peter Zobel, Ivar Castenskiold og Ove Reventlow Mourier er kommet op i årene, hvor det bliver sværere og sværere at holde sigtekornet på målet. Så der kunne kun fremvises et stk buk denne lørdag for den fremmødte presse – BilledBladets Trine Laren og Lars H. Lausen, Allan Rieks fra Bornholms Tidende og Per Bjørn fra TV2/Bornholm.

Middagsherrerne har sikker lige kunne nå en let frokost og en hurtig middagslur inden de skulle til kåringen af Åres Æreskunstner i Østermarie Kirke om eftermiddagen.

SEANCEN I ØSTERMARIE

Peter Zobel er en MEGET alvorlig herre. Altid stoneface – også selv om han lige har skudt jagtens eneste buk. Foto©JørgenKoefoed.

Peter Zobel er en MEGET alvorlig herre. Altid stoneface – også selv om han lige havde skudt jagtens eneste buk. Foto©JørgenKoefoed.

Prinsgemalen har dårlige ben og ryg, men kunne dog nogenlunde bevæge sig frem til tronstolen forrest i kirkerummet. Herefter kunne det storslåede program tage sin begyndelse.

Det startede med orgelbrus af Kenn Therkeldsen med ’Marche moderato ma con allegrezza’. Så gik det slag i slag med fællessalmen GAK UD MIN SJÆL, opera og operette ved de to sopraner Dorte Elsebet Larsen og Ingeborg Børch, bla ’Belle nuit, nuit d’amour’ fra ’Hoffamnns Eventyr’og Edith Piaf-klassikerne ’La Vie en Rose’ og ’Je ne Regrette Rien’ mesterligt sunget af skønne fru Børch.

Der blev sluttet af med fællessangen ’Du danske Sommer, Jeg Elsker Dig’.

Men ind i mellem var der selvfølgelig overrækkelse af den eftertragtede Æreskunstner-pris, der denne gang var udvalgt af Prinsgemalen selv. Han fik som bekendt prisen sidste år og fik i den anledning opkaldt en markvej efter sig: Prins Henriks Jagtvej.

ATTER EN FRANSK ÆRESKUNSTNER

Sopranerne Dorte Elsebet Larsen og Ingeborg Børch sang blandt ande den berømte og traditionelle og meget vidunderlige KATTEDUET. Dorte Elsebet efterlyste en hundeduet for herrer næste år. Foto©JørgenKoefoed.

Sopranerne Dorte Elsebet Larsen og Ingeborg Børch sang blandt andet den berømte og traditionelle og meget vidunderlige KATTEDUET. Dorte Elsebet efterlyste imidlertid en hundeduet for herrer næste år. Foto©JørgenKoefoed.

Stjerne er bange ... Prins Henrik reciterede tre af sine digte, som han skrev for 40 år siden. Christian Dohn læste Peter Poulsens danske oversættelse efterfølgende. Foto©JørgenKoefoed.

Stjernerne er bange … Prins Henrik reciterede tre af sine digte, som han skrev for 40 år siden. Christian Dohn læste Peter Poulsens danske oversættelse efterfølgende. Foto©JørgenKoefoed.

Søren Pind både talte og sang om den franske chanson og råbede en politisk bombe. Foto©JørgenKoefoed.

Søren Pind både talte og sang om den franske chanson og røbede en politisk bombe. Foto©JørgenKoefoed.

Æreskunstner Claude Chichon sang Prins Henriks digte, som han selv havde sat musik til. Foto©JørgenKoefoed.

Æreskunstner Claude Chichon sang Prins Henriks digte, som han selv havde sat musik til. Foto©JørgenKoefoed.

Så blev han kåret og fik overrakt sit diplom, som fastslog at han hermed var blevet kåret som Årets Æreskunstner 2015. Foto©JørgenKoefoed.

Så blev Claude kåret og fik overrakt sit diplom, som fastslog, at han hermed var blevet kåret som Årets Æreskunstner 2015. Foto©JørgenKoefoed.

Top[mave]møde efter seancen i Østermarie Kirke: Søren Pind, Christian Kjær og chefen for Bornholms Skovdistrikt. Foto©JørgenKoefoed.

Top[mave]møde efter seancen i Østermarie Kirke: Søren Pind med søn, Christian Kjær og chefen for Bornholms Skovdistrikt. Foto©JørgenKoefoed.

Christian Dohn præsenterer skiltet for Claude Chichons Salon. Det er Carsten Seeger, der har leget Jørgen Clevin ... et professionelt skilt dukker op senere. Foto©JørgenKoefoed.

Christian Dohn præsenterer skiltet for Claude Chichons Salon. Det er Carsten Seeger, der har leget Jørgen Clevin … et professionelt skilt dukker op senere. Foto©JørgenKoefoed.

Prinsgemalen havde udpeget sin private kammersanger og gode ven CLAUDE CHICHON som Årets Æreskunstner. Som Prins Henrik udtrykte det: ”Han har lidt samme skæbne som jeg. Mødt en dansk kvinde”.

Monsieur Chichon havde sat musik til tre af Prins Henriks digte: PLUS RIEN [Så Lidt], À QUOI BON [Til Hvilken Nytte] og LES ÉTOILES [Stjernerne er Bange eller som der fejlagtigt stod i programmet ’Stjernerne er Mange’]. Han akkompagnerede sig selv på klaver. En absolut habil, fransk visesanger.

Lige inden overrækkelsen causerede Søren Pind over den franske chanson og fremhævede sin barndomshelt, den franske sanger TINO ROSSI [1907 –1983]. Senere fortalte om sin første møde med Charles Aznavour, som skete på et meget ubelejligt tidspunkt. Pind havde nemlig skaffet sig billetter til en Aznavour- koncert i Paris, som senere viste sig at falde sammen med den dag, hvor Lars Løkke netop udskrev valg. Men Pind foretrak åbenbart den syngende franske legende frem for sin parti-formand. Søren Pind var væk i 36 timer, men det vat åbenbart nok til, at Løkke tabte valget. En værre historie, som Pind afslørede for første gang. Hvis Løkke får nys om den, er hr. Pind en færdig mand i dansk politik. Basta!

INGEN VEJ TIL MONSIEUR CHICHON

Seancen i Østermarie Kirke er slut og KulturBornholms præsident fører fanen til VORES KØKKEN mens Prinsgemalen støttes af kommandør Christian Anders Nørgaard, chef for KOngeskibet. Foto©JørgenKoefoed.

Seancen i Østermarie Kirke er slut og KulturBornholms præsident fører fanen til VORES KØKKEN, mens Prinsgemalen støttes af kommandør Christian Anders Nørgaard, chef for Kongeskibet. Foto©JørgenKoefoed.

Efter seancen drog selskabet til fods over gaden til VORES KØKKEN – det tidligere plejehjem. Her var der kun adgang for de medvirkende – og det gjaldt IKKE pressen. Men ifølge Præsidenten for KulturBornholm, Carsten Seeger, ville den gode kammersanger få opkaldt et lokale efter sig: CLAUDE CHICHONs SALON.

Det kunne altså ikke blive til en vej denne gang. Lad os håbe, at hr. Seeger finder noget bedre til næste års æreskunstner, som jeg i min øresnegl har hørt bliver popsangeren Steffen Brandt – men det bliver mellem os og læserne. Jeg forslår STEFFEN BRANDTs BRANDVEJ – sådan én må også kunne findes et sted i Østermarie.

Nu krydser Bloggen fingre for, at Prinsgemalen selv får nedlagt en buk i løbet af de sidste tre jagter ved Ekkodalen. Ellers bliver det svært, at forklare HKH Mor, hvorfor han igen forsvandt ud af landet med drengene.

Kirken havde lånt klaveret fra VORES KØKKEN ... så det skulle tilbage. Foto©JørgenKoefoed.

Kirken havde lånt klaveret fra VORES KØKKEN … så det skulle tilbage. Foto©JørgenKoefoed.

Det lignede noget fra en Gøg og Gokke film ... her var der bare to af hver. Foto©JørgenKoefoed.

Det lignede noget fra en Gøg og Gokke film … her var der bare to af hver. Foto©JørgenKoefoed.

Operationen lykkedes. Så er det bare spørgsmålet om klaveret stadig er i stemning, når der skal spilles ind i Claude Chichons Salon. Foto©JørgenKoefoed.

Operationen lykkedes. Så er det bare spørgsmålet om klaveret stadig er i stemning, når der skal festes igennem inde i Claude Chichons Salon. Foto©JørgenKoefoed.