POLITISK ANALYSE [1]: LYKKE-PARTIET ER DØD – LÆNGE LEVE LØKKE-PARTIET

 POLITISK ANALYSE:  Den sidste hverdag i januar 2021 proklamerede René Gade – tidligere folketingsmedlem for Alternativet – at hans otte måneders gamle parti skulle opløses. Det havde været op ad bakke at skaffe underskrifter til partiet, som ellers lovede den eftertragtede vare: LYKKE!

Da Lykke-partiet skulle være for de vælgere, der var trætte af politisk spin og konflikter, og ikke havde tillid til den måde de klassiske partier fungerer på, ville han nok ikke være den rigtige til at indgå i Bloggens forslag til et LØKKE-PARTI.

Men på den anden side havde Lykke-partiet jo ingen ideologi. I stedet måtte medlemmerne af partiet meget gerne være uenige og stemme forskelligt.

Det fik Din Blogger til at få ideen til Lars Løkkes nye parti-dannelse.

LARS LØKKEs DRØMMEHOLD

Lars Løkke i sin storhedstid som magtfuld statsminister. Her ombord på ERTHOLM kurs Christiansø Kro, hvor han holdt møde med den færøske lagmand Aksel V. Johannesen og formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen. Det var i det Herrens år 2017 den 14. juni. Foto©JørgenKoefoed.

FOR AT ET NYT PARTI kan udløse et vælgerskred ved deres første folketingsvalg, kræves der enten en ny Mogens Glistrup eller mindst to-tre stemmeslugere mere end chefen selv. Og disse sjældne politikere sidder faktisk lige nu frit tilgængelig og venter i folketingssalen.

Lars Løkke har i denne tid sit momentum. Hvis han handler snildt og hurtigt kan han første ministerliste se således ud:

STATSMINISTER: Lars Løkke har erfaring med dette job gennem ti år. Med sine kun 56 år, født i Jylland og en højde på 1 meter 72 cm [OK, hvis han de senere år har mistet lidt i højden, har han i hvert fald lagt til i bredden; så det går lige op!] er han oplagt som Chief Number One. [20 mandater]

KULTURMINISTER: Jens Rohde er uddannet journalist – det lugter lidt af både kultur og dannelse – og selv om Helle Thorning mente han var uregerlig som ’et løstgående missil’ [uden hun havde set det] er han trods alt en stout jyde fra Holstebro, og har gennem sine 50 år luftet så mange kontroversielle betragtninger og forslag, at han er det oplagte emne som kulturens vogter. [12 mandater]

INTEGRATIONSMINISTER: Her står Inger Støjberg som favoritten. Når hun er færdig med at vende skråen tager hun gerne springet fra Ellemann til Løkkemand. Og igen: Jyde med alle tolv ben fast forankret i den danske muld og med en guldrandet vælgerskare i baglandet. Win-win! [30 mandater]

 

MILJØMINISTER: Ganske vist er Ida Auken sprunget til Mette, men det var vist en nødløsning. Hun har både været SF’er og Radikal’er og kan derfor sagtens springe videre til noget, der måske lugter lige lovlig meget af Venstre. Pyt, er det nye modeord. Eneste ulempe er, at hun er født på Frederiksberg og altså ikke er jyde. Meeeen, hendes onkel Svend var både arbejdsminister og senere miljø- og energi-minister og gjorde i forne tider meget for vindmøllerne – inden Anders Fogh fik sat prop i det luftige projekt. [18 mandater].

UDENRIGSMINISTER: Der er kun én mulighed: Martin Lidegaard. Han er både en klog og fornuftig mand. Selv om han har problemer med næsen og er københavner, har han trods alt skrevet bogen: ’Lad os mødes på midten’ – her ligger han på fuldstændig linie med Løkke. Lige nu sidder han i Radikal Venstre, men eftersom han efter sigende har danset lidt for tæt med et kvindeligt partimedlem for 30 år siden – ifølge værdikrigeren Zenia Stampe – kan han lige så godt tage springet NU, inden MeToo tager ham bagfra. [19 mandater].

ØKONOMI- OG INDENRIGSMINISTER: Jamen, for pokker. På bagerste række på Tinge, sidder en forhenværende økonomi- og indenrigsminister og slikker sine sår. Simon Emil Ammitzbøll-Bille har både været med i Radikal Venstre og Alternativet og har sidst forsøgt sig med sit eget parti, som han efter inspiration fra Silvio Berlusconi’s ’Forza Italia’ kaldte FREMAD. Da partiet hverken bevægede sig frem eller tilbage blev Simon løsgænger for anden gang. Han er garanteret mere end parat. [1 mandat].

DRØMME-HOLDET
Med dette hold på stemmesedlen – der sikkert kan trække mindst 90 mandater – vil Lille Lars igen blive den Store Mand i Folketinget, når valgklokkerne har ringet ud – og det bliver helt uden valgsnyd!