DØ UNG SOM 100-ÅRIG

Nicklas Brendborgs GOPLER ÆLDES BAGFRA er udgiver på Forlaget Grønningen 1. Bogen er på 324 sider med forord af iværksætteren Lars Tvede.
SIKKE NOGET SLUDDER! Man kan da ikke være ung, når og hvis man runder de 100 år og vel at mærke er i live.
Jo, det kan man, hvis man skal tro Nicklas Brendborgs bestseller fra 2021 GOPLER ÆLDES BAGFRA. Oplaget i Danmark er rundet de 50.000 og er i øjeblikket udgivet i 23 lande. Så der er åbenbart stor interesse for, hvorledes man kan bevare sin sunde ungdommelighed, lige til man stiller træskoene.
Nicklas har noget at have sine teser i. Han studerer molekylær biomedicin og bioteknologi på Københavns Universitet.
Han fastslår, at risikoen for at dø stiger løbende efter puberteten. Efter 60 års fødselsdagen er der 1 procent risiko for at forlade denne verden inden næste fødselsdagslagkage kan indtages.
Den tese kan danskerne godt understrege med gult selvlysende. Vi er nemlig ikke længere i top, hvad angår levealder. Danmark er røget ned på en 31. plads og vi kan kigge misundeligt på vores nordiske brødre, der stadig befinder sig i Top Ti og er meget sundere end os danskere.
Det allerbedste råd til at holde sig ung og fri for sygdomme er ifølge Nicklas, at bruge tandtråd!!! Som han understreger: ”Hvis man kan minimere bakterierne i munden, kan man undgå en lang række sygdomme – fx hjertesygdomme og demens!”
Altså, afsted til apoteket eller Matas inden tandtråden bliver udsolgt!
GENNEMSNITSLEVEALDEREN HER OG DER – KVINDER/MÆND
DANMARK 83,4 / 79,6
BORNHOLM 82,2 / 78,2
Globalt set kan en person, født i 2015, forvente at leve i 71,4 år. Men det afhænger selvfølgelig af både fødested og køn.
En kvinde født i Japan har den højeste gennemsnitlige levetid på næsten 87 år, mens det for mændenes vedkommende er i Schweiz, at den højeste gennemsnitsalder på lidt over 81 år kan opnås.
Den laveste forventede levetid har befolkningen i Sierra Leone, hvor kvinder i gennemsnit får 50,8 år og mænd 49,3 år. For Afrika som helhed er middellevetiden ca. 60 år og den er steget med over 9 år fra 2000 til 2015, på grund af bedre kontrol og behandling af sygdomme, som fx malaria og HIV.
Japanernes middellevetid er den højeste i verden, og derfor er antallet af plus 100-årige i Japan firedoblet inden for de seneste 10 år. De seneste tal fra september 2006 viser, at 28.395 japanere er 100 år eller mere.