DØDELIG FUGLEFÆLDE HOS PADLERNE

En enlig solsort er spærret inde og må se sultedøden i øjnene, hvis ingen lukker den ud af padel-banen. Foto©JørgenKoefoed.

DE TO MATCH PADEL BANER, der er placeret på det store friluftsareal ved Gudhjem Svømmehal er farlig for visse fugle. Banerne er indhegnet af trådhegn i op til 5-6 meters højde. Der er ikke noget tag på, så fugle kan frit flyve ned og lande på banerne. Problemet er bare, at visse fugle ikke kan finde ud igen. De løber rundt og pikker på det omkransende hegn. De har åbenbart glemt, hvordan de kom ind.

Det er rygtedes, at der lå adskillige døde fugle på banerne. Det gjorde der nu ikke, da Din Blogger var forbi. Årsagen til at fugle dør skyldes, at der sjældent er nogen, der spiller padel-tennis om vinteren. Det gør, at de ’indespærrede’ fugle dør af sult; der er nemlig intet spiseligt, da banerne har en belægning af en slags stof.

Din Blogger besøgte banerne i forrige uge. En enkelt solsort løb forvirret rundt på Bane 1. Den var spærret inde, og kunne åbenbart ikke bare flyve de seks meter op og ud i friheden. Den er dømt til sultedøden.

Bloggen ringede til Hans Jørgen Jensen, som er involveret i friluftsområdet, svømmehallen og er næstformand i Gudhjem Byforening. Han har ikke noget med banerne at gøre, og har således ikke en adgangsnøgle. Han lovede at ringe til en person i Gudhjem, som har adgang.

Hvis du observerer fugle i nød på en af banerne, kan du få kontakt med konsortiet bag på www.matchpadel.dk.

Bloggen modtager gerne fotos og observationer omkring indespærrede eller døde fugle på banerne på www.arkivparis@aegir.dk.