DRIK IGENNEM – OG BLIV KØRT HJEM

Du kan altid få fat i John Pedersen og hans minibus … telefonen sidder i øret, men Bloggen ved dog ikke, om han lægger den på natbordet, når han sover. Foto©JørgenKoefoed.

DET EVIGE PROBLEM på Bornholm er jo, at hvis du tager bilen for at ‘gå i byen’ andre steder end i Rønne, hvor der et NAT-BAT, står du senere på aftenen med de to valgmuligheder: Skal jeg lade bilen stå og tage en [dyr] taxa hjem, eller skal jeg tage chancen og liste bilen hjem ad mørklagte stier.

Nu har Provianten på Gudhjem Havn løst dét problem. Fra i aften og hver fredag har cafémutter Maria indgået en aftale med John Pedersen, som styrer Bornholms Minibus.

Han vil dukke op ved 23-tiden og først køre gæster til nordøen, så returnere til Provianten og derefter tage en runde på sydøen. Det koster kun en flad 50’er pr. bagdel. Og skal du have cyklen med hjem – der er plads til to – koster den også en 50’er.

Som nævnt starter ordningen i aften fredag 3. november og i hvert fald frem til foråret. Hvis det bliver en succes, vil den gode café-transport fortsætte til ‘solen brænder ud’.

På Provianten kan du både spise og drikke. Om onsdagen er der fællesspisning kl. 17:30. Torsdag og fredag kl. 16:00-24:00. Lørdag er der åbent fra 12:30-24:00. Køkkenet lukker kl. 22:00. Det er vist det eneste sted på Bornholm, hvor du kan spise så sent.

Oven i alle disse herligheder byder Provianten også på musik hver fredag aften fra kl. 20.

FRA JUMBO-JET TIL MINI-BUS

John Pedersen er pilot og har tidligere fløjet jumbo-jet rundt om i verden med plads til ca 400 passagerer og med en fart af omkring 900 km i timen. Det holdt han op med, da han for et par år siden passerede de 67. Det er aldersgrænsen for at flyve med passagerer. Nu har han taget en mavelanding og bevæger sig i nærkontakt med Jorden i sin Mercedes Minibus rundt på Bornholm med plads til 19 passagerer med en max-fart på omkring de 80. (Foto©JørgenKoefoed).

NØGNE FACTS:

Provianeten
v/Maria Gill
Ankerpladsen [Peterspladsen]
Gudhjem Havn
Ejnar Mikkelsensvej 28, 3760 Gudhjem
2168 0019
www.proviantengudhjem.dk
mariagill@hotmail.com

Bornholms Minibus
v/ John Pedersen
2371 0071
info@bornholmsminkbus.dk
www.bornholmsminibus.dk