DU KAN SKRUE NED FOR BLUSSET

Lyset ser bedre ud på dette foto end i virkeligheden. Foto©JørgenKoefoed.

Alle gadelysstandere har et nummer. Denne her står på Kirkestien i Gudhjem. Foto©JørgenKoefoed.

Alle gadelys er forsynet med en censor, som skruer op for lyset, når en bil eller en person passerer. Foto©JørgenKoefoed.

SÅ SKULLE ALT gadelys være blevet udskiftet med LED-lys i Gudhjem og Melsted. Det ser rimelig flot ud, men Bloggen har hørt klager over, at LED-lyset er noget skarpere end de gamle pærer. Det giver gener ind i stuerne og forhindrer visse steder opkigget til stjernehimlen.

Men det er der råd for.

Skriv til gadelys@brk.dk om dit problem og notér nummeret på den eller de lysstandere, det drejer sig om. Kommunen har herefter mulighed for ikke at alene at skrue ned for lys-intensiteten, men også at sætte sensoren, der skruer op for blusset, når noget passerer, ud af drift. Ligeledes kan kommunen også være behjælpelig med at afskærme en del af lys-cirklen, hvis gadelampen fx lyser direkte ind i dine stuer.

Din Blogger sendte en mail til gadelys@brk.dk mandag 30. november med en anmodning om at få dæmpet lyset i stander nummer 06055 plus at sætte censoren ud af drift. Kirkestien er en ret smal vej, så der kommer meget skærende lys ind i stuerne i nummer 1.

Bloggen vil vende tilbage i det nye år, når noget er sket ­– eller ikke sket.