DYRENE OVERTAGER BYERNE – OPDATERET KL. 11:58 + 28/4

Aaaaah … der er blevet så dejligt øde ved bus-stoppestedet og den store P-plads ved Gudhjem Havn, at man nu godt kan lægge sine æg tæt på vejen.  Det tager omkring fem uger at udruge de op til seks svane-æg. Nu er der kun tre uger tilbage. Vi krydser fingre for, at det ikke bliver højvande inden da. Foto©JørgenKoefoed.

Farmand er kommet på besøg for at høre, hvordan det går med æggene – i behørig afstand naturligvis. Fto©JørgenKoefoed.

FOR NOGLE UGER SIDEN kunne Danmarks Radios korrespondent i Paris – Stéphanie Surrugue – rapporterer, at det var første gang, at hun hørte fugle synge i Paris – takket været Corona-krisen. Før hørte hun kun trafik-støj.

’Aber, hjorte, kalkuner, pingviner, sjakaler og vildsvin er alle eksempler på, at når menneskene trækker sig tilbage til deres ’huler’, så kommer dyrene frem, skriver den engelske avis The Guardian om det nye liv i de engelske storbyer. Kristeligt Dagblad kunne forleden vise et foto af fem geder på vej gennem den mennesketomme walisiske badeby Llandudno. Normalt holder de til i de omkringliggende kalkbakker.

I Gudhjem er dyrene også kommet nærmere. En enkelt svane-mor lagt sig på æg i skærgården ved havnen. Ikke i helt ude ved vandet, men denne gang meget tæt på vejen, hvor der normalt er rimelig pænt med trafik af biler og busser. Den nyder stilheden og den renere luft i det nu stå stille Gudhjem – ligesom menneskene.

SIDSTE OPDATERING kl. 11:58

Et sølle svane-æg frit tilgængeligt for en sulten måge. Foto©JørgenKoefoed.

Svane-mor har forladt reden, men holder sig lidt i nærheden. Foto©JørgenKoefoed.

Her til formiddag havde svane-mor forladt sin rede med kun et enkelt æg. Af hvilken grund vides ikke. Måske har de mange mennesker, biler og motorcykler, der indtog byen i går søndag skrænt den fra reden. Eller også har den måske fundet ud af, at der ikke ville komme noget ud af ægget, og ophævet den trættende rugning.

NY OPDATERING 28. APRIL KL. 10:48

Her til morgen er svane-mor vendt tilbage til sit ene æg. Måske skulle hun bare ud og have noget at spise. 4-5 ugers rugetid uden mad går jo ikke. Bloggen holder et øje med situationen. Foto©JørgenKoefoed,

ANDRE EXOTISKE DYRS INDTOG I GUDHJEM

Det skal da også nævnes, at de to folkekære dyr – Bamse & Kylling – har forladt tv-studiet og slået sig ned på Kirkestien. Foto©JørgenKoefoed.