EN STENBRO-DRENGS ERINDRINGER [39:61] – SÅ BLEV JEG GIFT

Peer Søndergård flyttede til Rønne i 1997 og har boet der lige siden. Han blev født 23. november 1933, og voksede op i Sydhavnen i København og gjorde som udlært maskinmester verdenshavene usikre.

På et tidspunkt blev han pustet af Gud. Det førte ham ind i Jehovas Vidner. Her er han stadig aktiv samtidig med, at han har fået den dille at lave en lampe næsten hver dag af genbrugsmaterialer. Lamperne kan ses & købes i hans nyåbnede GALERIE JE T’AIME – SANS ÉGAL [’Jeg elsker dig uden lige’] … her taler han om sine lamper!

Hvem kunne ikke bruge sådan en exotisk ELEFANTLAMPE? Foto©JørgenKoefoed.

I 2007 skrev han sine erindringer EN STENBRO-DRENGS HISTORIE. Dem har Bloggen fået lov til at offentliggøre styk- og drypvis hen over de næste år.

KAPITEL 39: SÅ BLEV JEG GIFT

MEN DER SKETE også andre ting i denne periode. Der var også travlhed på det åndelige plan. Valby Menighed var blevet delt, og der var blevet oprettet en ny, der hed Enghave. Den skulle jeg være i, men Lizi blev i Valby.

Forlovelsestiden var en hård tid. Jeg ville jo gerne være sammen med Lizi hver dag, men da vi jo ikke mere var i menighed sammen, var det forbundet med store anstrengelser, men det gjorde ikke noget. Jeg havde masser af kræfter, så når jeg var færdig i gruppen, fór jeg af sted på min cykel i rasende fart til Valby for at møde hende, og så havde jeg blomster eller chokolade med til hende, og alle de ældre søstre syntes, det var så sødt og romantisk. Og det var det jo også, og det skulle det også være. For på det punkt var og er jeg et varmt menneske, men på andre punkter kniber det …

Nu skriver jeg tre datoer, tror du så du kan gætte, hvad der skete på dem? Den 25/5 ?????? 14/8 ???? 20/9 ????. Ja, det er rigtigt. 25/5 så jeg Lizi første gang … 14/8 blev vi ringforlovet … 20/9 blev vi gift … Kan du stikke den????? Nej, det skal du heller ikke! For der er ikke anbefalelsesværdigt!

Fortsættes …