EN STENBRO DRENGS HISTORIE [44:61] – FRA LEJLIGHED TIL HUS

 Peer Søndergård flyttede til Rønne i 1997 og har boet der lige siden. Han blev født 23. november 1933, og voksede op i Sydhavnen i København og gjorde som udlært maskinmester verdenshavene usikre.

På et tidspunkt blev han pustet af Gud. Det førte ham ind i Jehovas Vidner. Her er han stadig aktiv samtidig med, at han har fået den dille at lave en lampe næsten hver dag af genbrugsmaterialer. Lamperne kan ses & købes i hans nyåbnede GALERIE JE T’AIME – SANS ÉGAL [’Jeg elsker dig – uden lige’] … her taler han om sine lamper!

Elefant-lampen vil pynte i ethvert hjem. Foto©JørgenKoefoed.

I 2007 skrev han sine erindringer EN STENBRO DRENGS HISTORIE. Dem har Bloggen fået lov til at offentliggøre styk- og drypvis hen over de næste år

KAPITEL 44: FRA LEJLIGHED TIL HUS

1. JULI TØFFEDE vores Folkevognsbus fra København til Hirtshals med vores lille familie ombord. Det første vi lagde mærke til, da vi kom frem til Vendsyssel var, at træerne pegede mod øst, så det var tydeligt, at vinden kom fra vest. Vi var kommet til en egn i Danmark, som der virkelig stod blæst om, og det kom der også til at gøre om os.

Godt trætte nåede vi frem, og hvor var vi dog spændte på at se vores hus. Tænk at komme fra en lejlighed i Absalonsgade på Vesterbro til et hus i Hirtshals. Der var have til, men hvordan så huset ud?

Vi fandt nøglen og lukkede døren op, og hvad så vi? Et fuldstændigt nymalet og istandsat hus. Hvor var det dog lykkeligt, og straks sagde vi tak til Jehova for hans godhed og omsorg.

Så ringede det på døren. Det var min nye mester, der kom og bød os velkommen til Hirtshals. Han sagde, vi måtte være trætte og sultne: ”Kom med mig hjem. Min kone har maden parat”. Vi sagde pænt tak. Straks mærkede vi, at det var mennesker af en helt anden støbning. Vendelboerne er nogle særlige jyder.

FLINKE MENNESKER

Jeg fik en dag til at pakke ud i, og så skulle jeg møde på arbejdet. Alt var nyt. Der ventede os en stor overraskelse, da vi åbnede vores jernbanevogn. Alt lå hulter til bulter, og meget var direkte slået i stykker, men det fik vi erstatning for. Men da vi fik det hjem, lappede jeg det meste sammen igen og stak pengene i lommen.

Men det var ikke bare mester, der var flink. Menigheden i Hjørring, som vi skulle høre til sendte en bror for at hjælpe os med at flytte ind. Han hed Herman Thomsen. Han var Falck-redder. Hvor er det dog skønt med brodersamfundet, som jeg har gentaget gang på gang over for mine børn. I kan rejse hele jorden rundt. Når I bare holder jeg inden for brodersamfundet, har I altid et sikkerhedsnet under jer.

Ugen efter vi var flyttet ind, blev der oprettet en gruppe i vores hjem. Der kom brødre fra Hjørring Menighed og hjalp os til at begynde med. Det teokratiske flag var plantet i Hirtshals. Der var etableret et brohoved.

Forsættes …