EN STENBRO-DRENGS HISTORIE [46:61] – HIRTSHALS FIK EN MENIGHED

Peer Søndergård flyttede til Rønne i 1997 og har boet der lige siden. Han blev født 23. november 1933, og voksede op i Sydhavnen i København og gjorde som udlært maskinmester verdenshavene usikre.

På et tidspunkt blev han pustet af Gud. Det førte ham ind i Jehovas Vidner. Her er han stadig aktiv samtidig med, at han har fået den dille at lave en lampe næsten hver dag af genbrugsmaterialer. Lamperne kan ses & købes i hans nyåbnede GALERIE JE T’AIME – SANS ÉGAL [’Jeg elsker dig – uden lige’] … her taler han om sine lamper!

Er der noget der IKKE mangler i Peer Søndergaards hjem, er det hjemmelavede lamper. Foto©JørgenKoefoed.

I 2007 skrev han sine erindringer EN STENBRO DRENGS HISTORIE. Dem har Bloggen fået lov til at offentliggøre styk- og drypvis hen over de næste år.

KAPITEL 46:
HIRTSHALS SIN EN MENIGHED

SOM SAGT FØR var Kredsformanden Jørgen Boel Clausen positiv over for tanken om, at der skulle være en menighed i Hirtshals. Jeg havde i forvejen skrevet til selskabet om hvordan og hvorledes. Men fik ikke noget svar. Det syntes jeg var underligt, de plejer ellers at være så skriveglade. Men så ringede jeg til dem, og til min store glæde sagde broder, Egon Jakobsen, at der ville komme et indlæg i Rigstjenesten om, der var et stort behov for familier i Hirtshals. Det var noget er satte gang i sagerne.

Walther og Rita, alle Adeltofterne, Karen Marie, Erling og Ninna, Leif og Vera, Ole og Gitte Søgård samt brødre fra Hjørring: Arne Nielsen, Alf og Etly og hendes far og mor, Møller Jakobsen, Ben Mikkelsen og Knud. Så nu var der skabt et grundlag for en menighed.

Da Jørgen Boel kom, blev Hirtshals Menighed oprettet. Det siger sig selv, at det var en stor glæde, men arbejdet var langt fra færdigt.

Forsættes …