EN STENBRO-DRENGS HISTORIE [56:61] – DET STORE PROJEKT

Peer Søndergård flyttede til Rønne i 1997 og har boet der lige siden. Han blev født 23. november 1933, og voksede op i Sydhavnen i København og gjorde som udlært maskinmester verdenshavene usikre.

På et tidspunkt blev han pustet af Gud. Det førte ham ind i Jehovas Vidner. Her er han stadig aktiv samtidig med, at han har fået den dille at lave en lampe næsten hver dag af genbrugsmaterialer. Lamperne kan ses & købes i hans nyåbnede GALERIE JE T’AIME – SANS ÉGAL [’Jeg elsker dig – uden lige’] … her taler han om sine lamper!

PIZZA-LAMPEN er god at have inden for rækkevidde, når man skal ud og købe ind til en pizza. Så glemmer man hverken ketchup og hvad dertil hører. Foto©JørgenKoefoed.

I 2007 skrev Peer Søndergaard sine erindringer EN STENBRO DRENGS HISTORIE. Dem har Bloggen fået lov til at offentliggøre styk- og drypvis. Første kapitel kom på Bloggen 30. januar 2016 … 61. og sidste kapitel offentliggøres 20. oktober 2019.

KAPITEL 56: DET STORE PROJEKT

NU HVOR RIGSSALEN var blevet renoveret, og haveanlægget lagt om, var der vel næppe flere ting, man kunne finde på? Ja. Der var noget der ikke harmonerede. Englen sad stadig på kippen. Hvad havde den nu fundet på. Jo, der var noget i vejen med harmonien. Hvad? Farverne! Taget var brunt, og det var en stor flade. Selve huset hvidt. Haveanlægget mest grønt. Det var ikke farver, der matchede. Hvad kunne der gøres ved det?

Den hvide farve på huset var for hård. Det ville blive mere harmonisk, hvis huset blev malet i en varm, gul farve. Men jeg vidste, det ville blive svært, at få den konfirmeret i Ældsterådet, så det skulle gøres med list. Men hvordan?

En dag efter et Ældstemøde, hvor vi havde drøftet forskellige ting, og vi sad og fik en kop kaffe, synes jeg, det var det rette øjeblik at lade bomben springe: ”Jeg har gået og tænkt på, om det ikke var en idé at male huset gult!!!!!!!!!”

Gult! Flere var ved at få kaffen galt i halsen. Da man havde sundet sig lidt, var der nogle, som straks syntes, at det var en god idé, og andre igen der slet ikke kunne se noget i det. Det siger sig selv, at der blev en vældig debat om emnet. Det endte med, at jeg fik mandat til at undersøge, hvad malingen kostede og lave nogle farveprøver. Efter megen parlamentering frem og tilbage blev farven valgt, og der blev givet grønt lys, så projektet kunne gå i gang.

EN SUCCES

Rigssalen blev malet. Det blev en succes. Det var lige det, der skulle til. Det var som om, hele anlægget fik puls. Det kom til at stråle. Det lå midt i bybilledet. Her var en del af Guds Rige.

Nu kan det se ud, som det bare var mig, der fik ideen, og absolut ville have min vilje. Men sådan er et ikke. Jeg har været brugt som banebryder. Englen har siddet på Kippen.

Forsættes …