EN STENBRO DRENGS HISTORIE [35:61] – ULYKKE I SUEZKANALEN

Peer Søndergård flyttede til Rønne i 1997 og har boet der lige siden. Han blev født 23. november 1933, og voksede op i Sydhavnen i København og gjorde som udlært maskinmester verdenshavene usikre.

På et tidspunkt blev han pustet af Gud. Det førte ham ind i Jehovas Vidner. Her er han stadig aktiv samtidig med, at han har fået den dille at lave en lampe næsten hver dag af genbrugsmaterialer. Lamperne kan ses & købes i hans nyåbnede GALERIE JE T’AIME – SANS ÉGAL [’Jeg elsker dig – uden lige’] … her taler han om sine lamper!

Peer Søndersgaards hjemmeproducerede THE-KOP-LAMPE [med theskeer] er uundværlig for enhver the-elsker. Foto©JørgenKoefoed.

I 2007 skrev han sine erindringer EN STENBRO DRENGS HISTORIE. Dem har Bloggen fået lov til at offentliggøre styk- og drypvis hen over de næste år.

 

KAPITEL 35: ULYKKE I SUEZKANALEN

VI NÆRMEDE OS JULEN. Til søs bliver der gjort meget ud af den, og på det punkt havde vi det godt hos Dansk-Fransk. Det var skik og brug, at Kaptajnen inviterede officererne til Juleaften i salonen, og da jeg var underofficer, blev jeg også inviteret med, men jeg vidste jo godt, at Jehovas Vidner ikke holdt Jul, og jeg var jo et vidne. Derfor om eftermiddagen gik jeg op og sagde til ham, at jeg ikke kom. Han så på mig med et stort smil, og så sagde han: ”De skal måske andre steder hen, Søndergaard?” Så kom vi til at grine, for vi lå midt ude i Atlanten.

ACCEPT

En af de andre Ass. fortalte mig, at da han holdt sin velkomsttale, sagde han :”Som de ser, mine Herrer, mangler der en mand. Han var her i eftermiddags og sige, at han ikke kom, men uanset om man sympatisere med hans holdninger eller ej, så må man alligevel acceptere et sådan menneske”.

Det var dejligt at mærke Jehovas hånd på min skulder, og jeg besluttede, at lige meget hvad jeg blev udsat for, skulle mit åndelige liv ikke lide forlis.

DRAMATISK ULYKKE

Samme Kaptajn Stridsland blev nogen tid efter en helt. Han var en god sømand. Vi kom fra Det Røde Hav og skulle igennem Suezkanalen. Der ventede vi så på konvojen, som skulle ud af kanalen, da der pludselige sker noget alvorligt. En engelskmand og en belgier kolliderer voldsomt i Suezbugten. Belgieren tager vand ind og synker lynhurtigt. Stridsland manøvrer vores skib til undsætning. Vi bjærger hele besætningen inden de andre skibe overhovedet når at reagere.

Vi blev rost til skyerne for godt sømandsskab. Det er en alvorlig sag, at se et skib forsvinde i bølgen, desværre med to mand, som ikke nåede at komme ud.

Forsættes …