ENDNU EN NY FORENING I GUDHJEM

Det kan fastslås, at solen ikke altid skinner, når der kastes med kugler på Petanque-banerne i Gudhjem. Her er det vinderen af ‘Nisse Petanque 2021’  John Holm, som bider tænderne sammen for at styre sine kuldegysninger. Foto©BentJensen.

I WEEKENDEN BLEV foreningen ’Gudhjem Sauna’ dannet. I samme moment kan Gudhjem Petanque-klub føje sig til den lange række af aktive foreninger i Bornholms eneste bjergby.

Før var det blot en flok glade kugle-kastere, der mødtes på Danmarks smukkest beliggende petanquebaner på havnen i Gudhjem. Men efterhånden er de blevet så populære, at en halv snes af de daglige brugere nu har stiftet en officiel klub i regi af DGI-Petanque Bornholm med navnet GUDHJEM PETANQUE.

På en stiftende generalforsamling fredag 11. februar med ni deltagere blev det énstemmigt vedtaget, at søge optagelse i DGI Bornholm med de muligheder det giver for, at spille på et mere konkurrencepræget plan, blandt andet med deltagelse i den store ø-dækkende holdturnering.

FLERE OG FLERE VIL SPILLE

Siden banerne i Gudhjem blev etableret på helt privat initiativ for syv år siden, har flere og flere – såvel lokale som ’udenbys’ plus turister – meldt sig ind i det sociale fællesskab, som nu bliver videreført med klubstatus.

Her ved indgangen til 2022 var der 20 registrerede spillere. Det forventes, at en stor del af dem vil fortsætte deres engagement i den nye klub.

DEN FØRSTE BESTYRELSEN

Bestyrelsen kom til at bestå af tre af de mest garvede spillere: Bent Jensen blev kåret som formand, Lasse Falkenberg næstformand og sekretær samt Poul-Erik Salomonsen som kasserer.

Det blev pålagt bestyrelsen at søge et samarbejde med en anden af øens klubber, da deltagelse i holdturneringen kræver, at man har seks baner til rådighed til afvikling af en match.

VIL DU PRØVE KUGLERNE?

Alle interesserede inviteres i øvrigt til – kvit og frit – at prøve spillet på banerne. Klubben træner to gange om ugen – tirsdag og fredag fra 10:30 til ca. 13:00.

Skulle man gå hen og blive grebet af spillet, er kontingentet på blot 100 kr. årligt. Klubben stiller kugler til rådighed i en prøveperiode.

Året igennem er Gudhjem Petanque arrangør af fire lokale begivenheder med vin-præmier og pokaler: Gudhjem Open, Gudhjem Mesterskabet, Melsted Double Championship og Nisse-Petanque .

Vil du vide mere, ringer du til klubbens sekretær: Lasse Falkenberg på 5328 2791.