ENDNU ET PORTRÆT AF 1. VIOLINISTEN

Rie Kristensen gør klar til afsløring af sit portræt af Jens Riis hjulpet af en anden kunstner, operasangeren Ursula Bambuch. Foto©JørgenKoefoed.

Alt og alle – også Jens Riis – er klar til det store øjeblik. Foto©JørgenKoefoed.

Så røg tildækning og en rimelig nøjagtig gengivelse af 1. violinisten åbenbarede sig. Foto©JørgenKoefoed.

Portræt-bestillingen kom i stand, da Rie og hendes canadiske veninde sidste år blev lokket op i Jens Riis’ baghave i Gudhjem Uptown til stegt kylling og en heeeeel masse rødvin, betroede Rie Din Blogger. Foto©JøgenKoefoed.

FØRSTEVIOLINISTEN JENS RIIS & PJOK, som er de drivende kræfter bag Gudhjem Havnekor, blev endnu engang fejret efter dagens morgensang. Det skete som sædvanlig på havneknejpen PROVIANTEN. Her var der gjort klar til afsløringen af endnu et portræt af den utrættelige violinist. Det første blev malet af Gudhjems portrætmaler Lisa Høyrup sidste år i anledning af Jens’ 75 års fødselsdag.

En stor skare havde forsamlet sig, da kunstneren Rie Kristensen rev klædet af det 80 x 80 cm store maleri. Et realistisk portræt af den dameglade musiker blev afsløret. Her stod han i sit vante miljø på havnekajen med Christiansø-færgen i baggrunden, violinen under hagen og en gøende Pjok nederst i billedet. Et ganske vellignende portræt af den ung-gamle musiker. Alle var imponeret over maleriets kvalitet ­ – ikke mindst den portrætterede selv.

Rie Kristensen er ikke professionel kunstner. Hun kommer oprindelig fra Falster, men bor nu på Amager. Hun har for seks år siden gået til portrætmaling hos Mads Rye, og bortset fra et lille opfriskningskursus i efteråret har Rie ikke haft fat i penslen i de mellemliggende år. Men det at male portrætter er åbenbart ligesom at køre cykel: Har man først lært det, sidder det fast.

Så var der boble-vin, kage, kaffe afsluttende med en arie fra en kendt opera. Selvfølgelig fremført af Gudhjems egen operasanger Ursula Bambuch.

Se det var et kulturelt arrangement, der i den grad sparkede røv!

Yrsa Trangbæk havde som sædvanlig bagt velsmagende chokoladekage til festligheden. Prisen var, at Havnekoret skulle synge Jens Riis’ hade-sang nr. 1: I Gudhjems Stejle Gader. Foto©JørgenKoefoed.

Ingen festligheder på Gudhjem Havn uden lidt opera leveret af Ursula Bambuch. Foto©JørgenKoefoed.