ER DET SURT AT VINDE 15 MILLIONER NÅR MAN ER OVER 80?

Gammel, ja … men stinkende rig. Foto©Hermann&Richter/Pixabay.

DANSKE SPIL FORTÆLLER, at en mand i 80’erne fra Københavns-området for nogle uger siden vandt lidt over 15.000.0000 kroner i Lotto. Manden har spillet Lotto siden lotteriets begyndelse for lidt over 30 år siden og har i forbindelse med gevinsten regnet nogenlunde ud, hvor mange penge, han har brugt på kuponer i årenes løb.

”Jeg vil sige det sådan, at tallene på bundlinjen i mit spilleregnskab endelig er skiftet fra rød til sort. Jeg spiller efter et system, og har haft de samme rækker i mange år. Så da jeg skimmede dem i avisen, synes jeg nok, der var mange, der så bekendte ud. Og da det gik op for mig, at der var syv rigtige, gibbede det da lige i mig. Normalt ville jeg have fejret sådan noget med en kop kaffe, en cigar og en lille én. Men jeg holdt op med at ryge for nogle år siden, og jeg drikker heller ikke så meget. Man skal jo passe på helbredet.”

Manden har et langt og begivenhedsrigt liv bag sig og har efterhånden set det meste. Han har for år tilbage prøvet at have mange penge mellem hænderne, men har, indtil han vandt den store gevinst, levet af sin beskedne folkepension. Som han fortæller:

”Jeg har altid været god til at omstille mig. Når jeg har haft penge, har jeg brugt dem. Når jeg ikke har haft nogen, har jeg også klaret den. Nu skal jeg lige vænne mig til at have mange penge igen. Og jeg ville da lyve, hvis jeg ikke godt kunne have tænkt mig at have været 30 år nu ­­– og ikke over 80. Det havde nok været lidt sjovere. Det er også derfor, jeg ikke er brudt ud i jubel og store armbevægelser. Det er bare en lidt underlig fornemmelse. Men selvfølgelig er jeg glad. Nu skal jeg bare lige se dem på kontoen, før jeg er helt overbevist om, at jeg har vundet.”

På trods af sin fremskredne alder er manden aldeles aktiv. Han suser normalt rundt i byen med Metroen og er frivillig hjælper på et plejehjem. Dog har Corona-virussen sat pensionistens liv på pause, så foreløbig bliver han hjemme i sin lejlighed, mens han tænker over, hvad pengene skal bruges til. Han ville gerne have fejret gevinsten med en frokost på Hotel d’Angleterre i København og var faktisk taget hele vejen derind, men måtte konstatere, at der var lukket.

”Jeg står på spring, når de åbner igen. Det gode er, at jeg jo er nødt til at holde mig i live. Jeg skal sgu ikke dø nu, hvor jeg pludselig er kommet til penge igen.”

Den heldige pensionist har ikke fortalt noget menneske om sin nye status som mangemillionær. Han værner således meget om sit privatliv, hvilket der er en hel speciel grund til.

”Jeg har mødt mange slags mennesker gennem livet og har erfaret, at penge i mange tilfælde kan gøre folk mærkelige, misundelige og grådige. Det gider jeg ikke at have med at gøre. Jeg vil kunne sove roligt om natten”.

Selvom planerne for gevinsten stadig er på tænkestadiet, overvejer vinderen at anskaffe sig ’en ny dyt’, hvis han kan få fornyet kørekortet. Han ønsker desuden at flytte til en nyere bolig midt i byen, så der sker lidt omkring ham. Nogle af pengene skal også investeres. Den nybagte millionær ved godt, at han formentlig ikke når at bruge hele gevinsten i sin levetid.

”Jeg har et enkelt familiemedlem, som nok skal have en skilling, men jeg overvejer også at dele lidt ud til velgørende formål. Det kunne være ’Læger uden Grænser’, som jeg synes, gør et kolossalt vigtigt stykke arbejde. De opererer i hele verden med livet som indsats hver eneste dag. Det er beundringsværdigt og fortjener at blive honoreret.

 DIN BLOGGERS KOMMENTAR:  Det er fint nok, at donere en del af en stor gevinst til velgørende formål. Hvad skulle man ellers bruge sine penge til. Man kan jo kun beruse sig én gang i døgnet.

Men.

Jeg har det lidt svært med ’Læger uden Grænser’. Ovenstående vinder og i mange dødsannoncer beder afdøde om, at man i stedet for blomster på kisten giver penge til disse rejsende læger.

Jeg synes, det er lidt mærkeligt, at danskere der har fået en gratis uddannelse betalt af skatteyderne, foretrækker at rejse rundt i verden for at hjælp et menneske i menneskehavet. Jeg mener, hvor mange indere kan du redde ud af de over 1 milliard fattige og syge?

Eller forlader man blot Danmark, fordi det er meget mere spændende at farte rundt i Verden? Er det specielt heltemodigt?

Jeg tager hellere hatten af for den læge, der påtager sig lægejobbet i Udkantsdanmark – Nordjylland, Lolland eller Bornholm fx. Det synes jeg er MEGET MERE modigt.