ERTHOLMENE NU [3:4]

NEGERHYTTEN TEGNET ALLEREDE I 2014

DET VAR LIDT af en overraskelse, at besøge teltpladsen ved Hertugindens Bastion på Christiansø. Der var tomt – måske ikke så overraskende vejret taget i betragtning – men det var mere en lille, overlevet plakat, der sad på en trækasse nær køkkenet. Den reklamerede for en udstilling på Månen i 2014 med et motiv, der ligner den negerhytte, som kunstnerduoen Randi og Katrine vil opføre i Vibegård Rundkørsel ved Rønne. Kunstneren bag er Ulrich Krenchel fra Svaneke. Han fortæller, at motivet IKKE er en forskitse til omtalte negerhytte, men Lille Tårn med måge. Mon ikke at den kvindelige duo har ligget i telt på Christiansø og ladet sig inspirere?! Foto©JørgenKoefoed.

MÅNEN MED NYT DESIGN

MAN MÅ STADIGVÆK IKKE være iført træsko, når man bevæger sig ind på MÅNEN på Frederiksø. Men hvad det betyder, at navnet nu er spejlvendt, står hen i det uvisse. Måske et udslag af, at Forsvarsministeriet nu vil gøre Ertholmene til et mere hipt og moderne samfund?! Foto©JørgenKoefoed.

HOLD PÅ FLASKEN

NOGLE RESTAURANTER har reol-plads til stamkundernes stof-servietter. Andre til deres whisky-flasker. I baglokalet til købmanden er trappen til førstesalen blev udnyttet til sikre flaske-holdere for øernes tørstige sjæle. Foto©JørgenKoefoed.