ERTHOLMENE NU – 4:4

DERFOR ER DE SÅ SUNDE PÅ ERTHOLMENE

DET ER IKKE SÆRLIG LET at få fat i en stok af den sunde GRØNKÅL. Ingen supermarkeder på Bornholm fører grøntsagen i hel figur – kun dybfrossen i hakket tilstand. Men på Christiansø er der andre boller på suppen. Her er der ligefrem en hel mark med den grønne kål. Det er så nok ikke krydderi-snapsene men grønkålen, der holder de ‘ensomme ø-boere’ så sunde.. Foto©JørgenKoefoed.

DET ER NØDVENDIGT AT SEJLE

DET ER IKKE HVER DAG, der er større ting til salg på Ertholmene. Hverken biler, motorcykler eller huse er salgsvarer på de to klippeøer. Men nu er der altså en motorbåd til salg. Det er en Quick Silver Pilothouse 580 ved navn ‘Marie’, som kan købes, hvis du ringer til 3092 0812. Foto©JørgenKoefoed.

HER HAR HAN – MÅSKE – OGSÅ VÆRET?

TILBAGE I 1940’erne arbejdede James Kilroy på havnen i Boston. Hans job var at laste de store dampskibe med kasser fyldt med blue jeans, som skulle sendes til alle afkroge af verden. En morgen blev han råbt an af sin opsynsmand: “Hey Kilroy, står du og dagdrømmer igen??? Det var absolut ikke første gang, at han blev beskyldt for at gå i stå med sit arbejde. Mere end 100.000 kasser med blue jeans ventede på at blive læsset på skibet. Der var ingen vej udenom. Han kunne lige så godt komme i gang. Men lige da blev Kilroy ramt af en fantastisk idé. Med et stykke kul skrev han med store bogstaver på hver eneste kasse med blue jeans: KILROY WAS HERE! Tilføjet den lille simple tegning af en mand, der kigger op over et plankeværk … eller en kasse med blue jeans. Som disse kasser dukkede op i fremmede havne rundt om i verden, var Kilroy med i ånden – en ret effektiv måde at rejse på! Senere overtog især de amerikanske soldater ideen, da de gik i krig i Europa. Og NU har der altså også været en Kilroy i badeskuret på Frederiksø. Sentensen er efterfulgt af et ?. Hvad det så end skal betyde. Har Kilroy været dér eller har han ikke? Foto©JørgenKoefoed.

STØRRE DYR FORBUDT

DET ER IKKE TILLADT med større dyr på Ertholmene. Derfor er øerne et paradis for hunde- og katte-hadere. Der er høns og pindsvin, som nogen af de største. Men det har havnefogeden sørget for at omgå ved at producere et par hjemmelavede rå-bukke, som nu har fået deres plads foran Bødlens Hus på Frederiksø. Hvad bliver det næste? Elefanter og flodheste? Foto©JørgenKoefoed.