FARLIGE BID FRA FLÅTER BREDER SIG I DANMARK – 2. UDGAVE 22/9/20

Det er svært at forestille sig, at så lille et dyr, som man dårligt kan se med det blotte øje, kan forårsage så store skader på et menneske. Foto©Naturdyr.

”Dødsensfarlig hjernebetændelse fra flåter breder sig i Danmark: I perioden fra juni til midten af august 2020 har Statens Serum Institut påvist tre tilfælde af TBE, også kaldet ’Centraleuropæisk Hjernebetændelse’, hos patienter, der med stor sikkerhed er bidt af flåter i Tisvilde Hegn og omegn, uden for området ved naturlegepladsen. Derudover er en patient også blevet smittet med TBE på Falster.”

Sådan skriver Sundhedspolitisk Tidsskrift og tilføjer:

”I Danmark betragtes Bornholm og Tisvilde Hegn og omegn som TBE-risiko-områder, og det nye tilfælde påvist på Falster tyder på, at TBE fortsat spreder sig geografisk, både her i landet men også i resten af Europa.”

Selv om dødeligheden kun udgør 1-2 procent er det en særdeles ubehagelig sygdom, som kan give varige mén – både mentalt og fysisk.

De fleste husker sikkert, da daværende politiker Mimi Jakobsen fik et flåt-bid i 1997. Det forandrede hendes ansigtsudtryk på ubehagelig og dramatisk vis så meget, at hun blev nødt til at stoppe sin politiske karriere.

15 år efter flåt-biddet udtalte hun i 2012 til BillledBladet, at hun ikke længere hverken kunne smile eller ryge store cigarer, men var blevet bedre til at kysse.

Symptomerne starter med en slags influenza. Herefter udvikler en tredjedel tegn på hjernebetændelse med hovedpine, feber og lammelser efter en symptomfri periode på få dage til få uger. Enkelte patienter kan få varige mén.

Læs hele artiklen i Sundhedspolitisk Tidsskrift:
Dødsensfarlig hjernebetændelse fra flåter breder sig i Danmark

OPDATERING 22. SEPTEMBER 2020:
Michael Koch oplyser i en mail til Bloggen:
… og må jeg så opfordre til at du aktivere kommentar-delen på din Blog – det ville kvalificere din i øvrigt spændende og informative blog. Således kunne fx. din nyhed om den flåt-spredte sygdom TBE, nemt af andre beriges med en tydeligere forklaring af forskellene mellem TBE og Borrelia, fx. at man kan blive vaccineret mod TBE, hvilket man pt. ikke kan mod Borrelia!