FARLIGT FOR HANHUNDE AT BEVÆGE SIG I GUDHJEM

Her er Gilbert. Han er 7 år gammel. Foto©AnniMøller.

SOM DET VIL VÆRE læserne bekendt, skete der et drabeligt overfald lørdag 11. februar ved havnen i Gudhjem. Det var ulvehunden Thor, der var løbet hjemmefra og havde fået færden af golden retrieveren Gilbert, der var ude og løbe med Anni Møller. Thor sprang op på ryggen af Gilbert for at bide den ihjel. Heldigvis er Anni hundetræner, og vidste hvordan man pacificerer en blodtørstig hund. Efter tre spark i hovedet og et i bugen trak Thor sig tilbage. I mellemtiden kom MayoKo løbende fra sin bagerforretning og fik fat i Thor og førte den hjem til Claus Sonne, der ejer den glubske hund.

DER SKAL BIDES FØR AFLIVNING

Anni ringede om mandagen til politiet for at melde overfaldet og regnede med, at politiet ville anse det for det bedste, at få den farlige hund aflivet. Men nej. Sådan gik det ikke. Så længe Thor ikke har bidt nogen eller noget helt eller halvt ihjel, skulle den stadig have lov til at skabe skræk og rædsel blandt de levende i Gudhjem.

THOR BAG ENDNU ET OVERFALD

Tirsdag 3. januar sprang Thor i struben på Verner Jensens Majko – en Bichon Havanais. Han havde den i snor ved benzintanken på Helligdomsvej. Verner stod med ryggen til, da der pludselig lød et højt hyl fra sin hund. Thor havde fat i struben på Majko. Byens japanske bager MayaKo havde den i snor, men havde ikke kræfter til at holde Thor tilbage. Verner fik sparket den blodtørstige hunden væk, og blev ved den lejlighed bidt i hånden. Majko kom til dyrlægen og MayaKo betalte regningen.

Verner ringede til Claus Sonne, men det var ikke muligt at komme i kontakt med ham.

Verner anmeldte overfaldet til politiet dagen efter, at Anni havde gjort det. Selv om hunden havde være hos dyrlægen for sit bid, ønskede politiet ikke at gøre noget ved sagen. Mærkeligt, da beskeden til Anni netop var, at sålænge hendes hund ikke var blevet bidt, var der ingen sag.

Verner Jensen mener, at hvis hunden ikke bliver aflivet, skal den i det mindste bære mundkurv. Thor vil blive ved med at overfalde andre hunde – og problemet er især, at MayaKo som lufter hunden for Claus, som er syg, ikke har kræfter til at holde Thor tilbage – selv om den er i snor.

Årsagen til at Verner først anmeldte overfaldet så mange uger efter skyldes, at han synes, at han burde beskytte Thors ejer, som er alvorlig syg af kræft. Og når han så alligevel anmeldte overfaldet er det fordi, at flere i byen har opfordret ham til det i forbindelse med sagen om Gilbert.

Både hundeejere og flere af dem uden hund er direkte bange for at bevæge sig rundt i Gudhjem. Thor kan overfalde både hunde og mennesker. Spørgsmålet til politiet må være, hvorfor de beskytter denne farlige ulvehund.

POLITIET VIL FØRST SE BLOD

Bloggen ringer til Anni Møller.

BLOGGEN: Jeg hører, at politiet ikke mener, at Thor skal aflives.

ANNI MØLLER: Ja, de vil ikke gøre noget ved sagen.

BLOGGEN: Hvad er årsagen til det?

ANNI MØLLER: Jeg fik at vide af den kvindelige betjent, der har hunde-sagerne, at hunde kun bliver aflivet, hvis de har bidt nogen. Og jeg nåede jo at sparke Thor væk inden den satte tænderne i min Gilbert.

BLOGGEN: Hvad er der egentlig galt med Thor, siden den er blevet så blodtørstig?

ANNI MØLLER: Årsagen er, at nu er Thor blevet voksen og meget stærk og har været så længe i Gudhjem, at den som hanhund anser hele byen som sit eget territorium. Derfor overfalder den de andre hanhunde i ’sit område’ – hvis den ellers kan få mulighed for det.

POLITIET VIL IKKE UDTALE SIG

Bloggen ringer til Bornholms Politi for at tale med den betjent, der havde talt med Anni Møller.

Det er en Laura, der tager telefonen. Jeg foreligger hende mit ønske. Det kan hun desværre ikke indfri, da jeg ikke har et sagsnummer, og hun derfor ikke kan finde den betjent, der har haft sagen. Jeg fortæller, at Anni blev henvist til en bestemt kvindelig betjent, der havde med hundesager at gøre  og desuden, hvor mange kvindelige betjente arbejder på stationen i Rønne? Laura beder mig vente. Der går et minut, så vender hun tilbage og fortæller, at hvis jeg vil have noget at vide om sagen, skal jeg søge aktindsigt, da jeg ikke er part i sagen.

Det har Bloggen så gjort 23. februar og vender tilbage her på Bloggen, når og hvis aktindsigten gives.

PS: Thor har i øvrigt også bidt et postbud fra Post Nord, da han skulle aflevere en pakke til Claus Sonne. Politiet mente, det var budets egen skyld, da han benyttede husets bagindgang!

Ifølge Gyldendals Røde Ordbøger: Territorialitet -en [t.+i.] zool. dyrs tendens til at opholde sig på et best. område, som de derefter ønsker eneret på.

Læs Bloggen om overfaldet:
GUDHJEM KORT&GODT [20]: HUNDEDRAMA IGEN OG NOGET MED KUNST OG LIDT MERE
13. februar 2023