FILMMANDEN, DIGTEREN MED MERE JØRGEN LETH HAR BLANDT ANDET SVÆRT VED AT FÅ SKO PÅ

Jørgen Leth deltog i Folkemødet i Allinge 2011. Foto©JørgenKoefoed.

JØRGEN LETH i Andreas Fugl Thøgersen bog ’Jeg har lyst til at vende tilbage til alting’ udgivet på Gyldendal 2017 om jordskælvet i Jamel, hvor han havde hus: Lyden blev ved. Til sidst nåede jeg en grænse, forståelsesmæssigt, hvor logikken, det rationelle, bristede, jeg forstod ikke noget mere, jeg mistede realitetssansen. Jeg var ikke i stand til at opfatte, hvad der skete. Jeg vidste ikke, hvad et jordskælv var. Jeg kunne ikke høre det, jeg kunne ikke forstå det …

Jeg kan med alderen bedre og bedre lide at være der, hvor de ikke tror jeg er, det kan jeg. Det er en leg, jeg har med fordomme, en udfordring af forståelsen. For eksempel holder jeg meget af at spise burger på MacDonald’s, især når jeg er i Frankrig.

At føre samtaler med nogen, som ikke interesserer mig, med mennesker jeg ikke er tæt på, gider jeg ikke. Jeg foretrækker ensomheden […] jeg nyder mit eget selskab. Jeg kan godt lide at være alene.

Journalisten, filmmageren og forfatteren Jørgen Leth i Andreas Fugl Thøgersen bog ’Jeg har lyst til at vende tilbage til alting’ i interview med den franske filminstruktør Jean-Luc Godard: Det var samme Godard, som engang sagde, at en film altid skal have en begyndelse, en midte og en slutning, men ikke nødvendigvis i den rækkefølge.

Journalisten, filmmageren og forfatteren Jørgen Leth i Andreas Fugl Thøgersen bog ’Jeg har lyst til at vende tilbage til alting’ på spørgsmålet om skoene: Ja. Jeg har meget stort besvær med sko. De tager lang tid, det tager virkelig lang tid, for mig at få sko på. Jeg skal hamre dem ind i en væg, for at få dem ordentlig ned om hælen.

Der er noget, der hedder kvindelist. Det findes!