SENSATION: FØRSTE EJENDOMSMÆGLER I GUDHJEM NOGENSINDE

Så kan det ikke blive flottere. De nye ejendomsmæglere i Gudhjem: Mads Bruun og Nanna Löwe. Foto@andersbeier.

DER HAR VÆRET både mange bagere og slagtere i Gudhjem gennem tiderne, men aldrig en ejendomsmæglerforretning. Det garanterer en af byens meget gamle indvånere Bloggen for. Så det at Mads Bruun & Nanna Löwe fra i dag begynder at sælge ejendomme fra deres domicil på Nørresand 13 er faktisk lidt af en lille sensation.

Men det er værd at understrege, at den mandlige del af teamet tilsyneladende er en af mægler-kongerne i velhaver-området nord for København: Hellerup og Charlottenlund. Det er her alle gerne vil bo … hvis de ellers havde råd.

Men nu har Mads solgt sine to forretninger og åbner op i den måske mest eftertragtede by i Danmark.

De vil selvfølgelig arbejde på, at blive den mest ærlige og dermed den mest efterspurgte ejendomsmægler på Bornholm. Om det bliver svært, vides ikke, men som Nanna fortæller:

”Ud over at supplere hinanden godt fagligt, så har vi også samme værdier og arbejdsmoral og vægter integritet og nærvær højt …Vi tror på, at det mest essentielle i alt hvad vi gør, er den personlige relation og kontakt. Så vi er så meget back-to-basic, samtidig med, at vi går op i, at man lige gør sig det ekstra umage, så alt fremstår så rent, ærligt og professionelt som muligt.

Derfor tilbyder vi også som noget helt nyt på Bornholm at gøre sælgers bolig klar til salg ved hjælp af styling af hjemmet. Samtidig har vi valgt, at boligbillederne rent faktisk tages af en af øens bedste fotografer – Anders Beier – og så kommer hver enkelt bolig, vi får til salg til at få sin egen salgsstrategi, da ikke to boliger er ens”.

DEN FORKÆTREDE BOPÆLSPLIGT 

Det er desværre blevet afsløret gennem de sidste mange år, at det ikke altid er sådan, at mæglerne fortæller deres kunder, at der i Gudhjem-Melsted plus syv andre byer på øen er bopælspligt … og at den betyder, at man faktisk SKAL bebo sin nye bornholmske bolig, og at man ABSOLUT IKKE skal fortie det over for Folkeregistret. Kort sagt skal man betale kommuneskat til Bornholm og således også tiltrække et bloktilskud. Desværre er der stadig en del rigmænd blandt andet i Gudhjem, som mener, at de er så velhavende, at de ikke behøver at overholde lovene.

Derfor er det også opløftende, at Mads og Nanna understreger følgende i en pressemeddelelse:

”Bopælspligten og Bornholm som en levende ø året rundt ligger os meget på sinde. Det er derfor mindst lige så vigtigt for os at pointere, når et hus har bopælspligt, som når det ikke har. Der skal være liv hele året, husene skal have lys i vinduerne og der skal være børnestemmer i gaderne. Igen, dette leder os tilbage til vores værdier som mennesker og ejendomsmæglere. Vi mener, at integritet og at kunne se både køber og sælger i øjnene efter endt samarbejde er fundamentalt, og vi gør ikke noget halvt”.

FAKTA OM MADS BRUUN
Mads Bruun er 45 år, ejendomsmægter & valuar MDE med 25 års erfaring som mægler i Nordsjælland. De sidste mange år i lokalområdet Charlottenlund og Hellerup, hvor han de seneste år har haft egne butikker. Har solgt alt fra den lille studielejlighed til landejendomme i Nordsjælland og nogle af Danmarks dyreste huse nord for København. Er fra barnsben kommet på Bornholm og har familie bosat her. Samtidig har Mads løbende gennem årene været med til både at vurdere og sælge boliger på øen.

FAKTA OM NANNA LÖWE
Nanna Löwe er 40 år, uddannet cand.comm. og sjette generation bornholmer, der efter en små tyve år væk fra øen, er vendt tilbage til rødderne og familien på Bornholm. Har siden 2000 arbejdet med kommunikationsopgaver primært inden for mode, bolig- og livsstilbranchen. Speciale i formidling af tekst, styling af hjem, salg og markedsføring i både trykte og online medier.

Bedsteforældrene drev slagterbutik i Brøddegade ligesom hendes mor er vokset op i Gudhjem.

Mads og Nanna blev gift i april sidste år et sted på Bornholm, men regner med at fyre op under en gedigen ’bryllupsfest’ senere. Til familien hører også to raske drenge: Vincent på otte og Marvin på ét.