FOLKEMØDE MED REGN, SOL OG KAOS

Det var også kommet Bornholms Tidende for øre, at der var total bus-sammenbrud under Folkemødet. Her en hel side i avisen 17. juni om situationen torsdag og fredag. Foto©JørgenKoefoed.

DET VAR SÅ DÉT møde for folket. Alt var godt. Der var publikumsrekord, siges det, hvordan de så end regner den ud. Apropos regn varede tørken i over tre uger, og selvfølgelig skulle det så regne på mødets første aften. Landmændene jublede. Mødedeltagerne tog regnfrakke på og drak videre.

Der var mange lyttende mennesker over alt i teltene. Ikke mindst, da Politiken afholdte deres populære DM i DEBAT. I semifinalen fredag eftermiddag dystede 2 x 4 par og efter halvanden time kunne ordstyrer og debatredaktør Lotte Folke pille de fire ud, der skulle gå videre til finalen dagen derpå.

Der var masser af steder, hvor trængende mødedeltagere kunne stille deres sult. Det var blevet klart bedre end sidste år. Det fortalte Tine og Niels fra Vendsyssel til Bornholms Tidende. Hurra for det!

Men … hallo, bustransporten fra Kirkepladsen i Alllinge var ligesom sidste år: TOTAL KAOS. Klokken kvart i 20 var der sort af mennesker på Kirkepladsen, der ventede på en bus – især én der gik sydpå til Tejn, Gudhjem, Svaneke og Nexø. En ældre dame klagede sin nød. Hun havde nu ventet i to timer. Hun ville så have en taxa hjem, men der var selvfølgelig ingen ledige taxaer. Klokken 19:50 ankom en shuttlebus til P-pladsen. Den holdt meget længe. Klokken 20 ankom en bus med kurs Lufthavnen. 20:10 ankom endnu en bus – også til Lufthavnen. 20:20 ankom en tredje bus – også til Lufthavnen. Menneskemængden var blevet øget betragteligt, men heldigvis skulle en del ad Rønne og Hasle til. Det fremgik nu ikke af busskiltet. Der var nemlig ingen at få øje på.

21:30 besluttede Din Blogger og hans hustru sammen med to andre, at tage bussen til Lufthavnen og stå af på havnen i Rønne og herfra tage Bus 3 til Gudhjem. Den var kun 20 minutter forsinket.

Hvorfor det er så svært for BAT er en gåde. Et er mangel på et varieret bus-flow, noget andet er skiltningen. Hvad med markere en række for dem, der skal norden om, og en række for dem der skal sydpå. Nu står alle i en stor klump og farer frem og tilbage hver en bus drejer om hjørnet. Når bussen så kommer, maser alle sig frem og er parat til trampe hen over både unge og gamle damer som herrer. Det ligner noget fra Cairo eller Marrakech.

For fanden da, hvor svært kan det være?

Og indfør så en fast pris pr. billet uanset hvor man skal hen, som sælges fra teltene rundt omkring og af en person, der står på Kirkepladsen, som har styr på, hvornår de forskellige busser ankommer. Mobilen er opfundet!!! Som det er nu, tager det en bondegård af tid, hver gang en turist skal forbi billettøren.

Din Blogger stiller sig gerne til rådighed med en bus-afviklingsplan. Som det foregår nu, kan det få flere til at blive hjemme.

Bortset fra det gik det vistnok temmelig perfekt – selv anti-muslimen Paludan blev på forlangende flyttet fra Annette Heicks hemmelige madtempel, som kun er for spidsen af spidserne. Ikke mindre end ti bevæbnede politifolk ankom i to busser og hev ham og hans megafon væk fra kändis-adressen. Folkemødet er jo ikke for alle og enhver – og slet ikke dem med de forkerte meninger!

Vi ses til næste år – hvis altså der kommer styr på busdriften.

SÅDAN BLEV DER SPIST

Menneskets bedste ven måtte nøjes med lidt lunkent vand. Foto©JørgenKoefoed.

Dem der var et trin højere i hierakiet måtte slå sig til tåls med lidt thai-mad serveret i plasticbakker. Foto©JørgenKoefoed.

Dem der ikke kunne komme ind på Heick & co’s hemmelige gourmetsted, måtte så ‘nøjes’ med Restaurant Sommers Folkemøde-menu: 1) Tatar rørt, cognac, tomat, chili, løg, persille, sennepsfrø, svampe mayonnaise. Foto©JørgenKoefoed.

2) Skindstegt perlehønebryst, sauteret med sommer-grønt, hønse-fumé. Foto©JørgenKoefoed.

3) Dessert nr. 1: Granatæble, blomme, lakrids, chokoladecreme, valnød. Foto©JørgenKoefoed.

4) Dessert nr. 2: Pannacotta, marineret ananas, mynte brokengel. Foto©JørgenKoefoed.

Dem øverst i hierakiet tog helt til Gudhjem for at få noget i maven. Og det var sevfølgelig hos is-butikken på havnen. Deres is laves på stedet med frisk mælk fra de bornholmske køer. Dæmmerso! Foto©JørgenKoefoed.