FOREDRAG PÅ GUDHJEM MUSEUM: BJARNE VED ALT OM HVORDAN MAN SKABER SUNDHED

Professor Bjarne Bruun Jensen fotograferet sidste sommer foran Provianten på havnen i Gudhjem. Foto©JørgenKoefoed.

TEMAET ER SUNDHED, når Bjarne Bruun Jensen fra Gudhjem og København træder op på talerstolen på

Gudhjem Museum onsdag 9. marts kl. 19:00-21:00.

Bjarne er ikke hr.-Hvem-som-helst – især ikke når vi taler om sundhed. Han er faktisk et af de største navne her til lands – og internationalt – når det gælder om implementering af sundhedsfremme.

Han er professor på Danmarks Pædagogiske Universitet og på Steno Diabetes Center Copenhagen. Konsulent for WHO og har været med i arbejdet i en række nationale og internationale organisationer. Har skrevet en række artikler, kapitler og bøger. Udviklede Masteruddannelsen i Sundhedspædagogik på Danmarks Pædagogiske Universitet.

Foredraget handler om
HVORDAN MAN SKABER SUNDHEDSFREMME I LOKALSAMFUNDET
.

Blandt andet vil SOL-projektet [Sundhed og Lokalsamfund], der for nogle år siden blev gennemført på Bornholm, blive præsenteret.

Undervejs bliver der kastet lys over, hvordan børn og unge kan ses som en del af løsningen og ikke kun må ses som en del af problemet, når vi snakker om sundhed. Mange eksempler viser, at børn og unge faktisk kan være katalysatorer af sundhedsfremme – både i skolen, i familien og i lokalsamfundet. Hvis de vel at mærke får den nødvendige respekt, støtte og sparring. Og det kræver selvfølgelig stærke, kompetente og motiverede professionelle!

Kom og diskutér med Bjarne, og hvem ved – måske danner det hele udgangspunkt for et nyt projekt – et SOL 2 – på Bornholm?

Arrangementet foregår i samarbejde med Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole.

Der er gratis adgang til foredraget – og alle er velkomne.