FORFATTEREN GIVER SVARET [1]: ER DET GODT FOR BORNHOLM, AT DER TIL STADIGHED BYGGES FLERE OG FLERE HOTELVÆRELSER, SOMMERHUSE OG CAMPINGHYTTER?

Fotocollage©ComFreak/Pixabay.

DER ER SPÅKONER, der kan se ind i fremtiden. Vi har også stjernerne, der kan fortælle os mennesker, hvad vi kan og bør gøre … men det er også muligt at bruge Forfatter-Bog-metoden [FOBO-metoden], hvis du mangler et svar på et aktuelt, presserende spørgsmål. Den vil Bloggen med mellemrum benytte sig af, når store spørgsmål kræver et svar.

METODEN
Man tager en tilfældig bog ud af reolen. I dette tilfældet har Bloggen taget BEDRAGET – SAGEN OM NORDISK FJER. Den er skrevet af journalisten Charlotte Langkilde og udgivet i 2013 på forlaget Lindhardt & Ringhof. Mens man holder bogen lukket med begge hænder, siger man forfatteren navn tre gang og stiller så sit spørgsmål.

SPØRGSMÅLET
”Charlotte Langkilde, Charlotte Langkilde, Charlotte Langkilde: Er det godt, at der til stadighed bygges flere og flere hotelværelser, sommerhuse og campinghuse på Bornholm?”

SVARET
Derefter slår man op på en tilfældig side og sætter sin finger på en linje. Texten fra denne linje skulle give dig svar på spørgsmålet.

Bloggen slår tilfældigt op på side 545 og peger på en linje. Den lyder således:

”At han egenhændigt havde iværksat den svindel og de ødelæggelser, som nu omsider var ved at blive afsløret, ænsede han tilsyneladende ikke.”

FORTOLKNINGEN
Det svar man får er ikke altid entydigt. Det skal som ofte fortolkes. Ligesom texter i Biblen og forudsigelserne af Nostradamus. Bloggens fortolkning lyder således:

”Det er ødelæggende for Bornholm, at blive ved med at øge sommerbeboelsen. Det er ikke regulær svindel, men svindel på den måde, at dem der står bag byggerierne, oftest ikke er bosat på Bornholm – heller ikke arkitekterne og håndværkerne – og at al dette byggeri således ikke øger kommunens skatteindtægter, men blot æder stump for stump af byernes charme og øens natur.”

Hvis du har en anden udlægning [ikke mening], er du velkommen her på Bloggen – arkivparis@aegir.dk.