GEORGE CLOONEY’S FORSTADSLIV

Nogen gange går det hårdt for sig i det lykkelige forstadsparadis. Her Matt Damon i filmen ‘Suburbicon’.

DEN AF KVINDER [OG MÆND] eftertragtede skuespiller George Clooney er de senere år også begyndt at instruere film. Hans nyestee SUBURBICON [det er navnet på den lille by, hvor handlingen udspilles] har i aften premiere i Scala Gudhjem.

Som det fremgår af titlen ­– som just ikke tiltrækker et talstærkt publikum – foregår filmen i en amerikansk, hvid forstad. Alle er glade og tilsyneladende lykkelige lige indtil slangerne i paradiset begynder at dukke op: Et voldsomt hjemmerøveri efterfulgt af en ‘forurening’ af kvarteret, da en sort familie flytter ind. Det foregår i 1950’erne, så for de hvide er det lidt af en voldtægt.

SURBURBICON har fået blandede anmeldelser, men flere ser positivt på Clooneys resultat:

Henrik Queitsch, Ekstra Bladet: “…langt hen ad vejen er domineret af Coenbrødrenes skæve blik på verden. Som nok er dybt desillusioneret, men også ekstremt morsomt. Med lige vægt på ekstremt og morsomt. Og så spiller både Matt Damon og Julianne Moore samt ikke mindst Oscar Isaac helt forrygende på alle tænkelige menneskelige moltoner.” 5 ud af 6 stjerner.

Uffe Stormgaard, cinemazone.dk: “Suburbicon er en dramatisk og udspekuleret krimi, med samfundsmorale og en lidt for firkantet bedreviden – men også en fremragende stiløvelse, som 50-er-fans vil elske.” 4 ud af 6 stjerner.

MØD GEORGE I KØD OG BLOD

Ud over at lave film har Clooney åbenbart også et job som tjener. Eller er det bare hans dobbetgænger? Foto©JørgenKoefoed.

Clooney-fans får i omtalte film således ikke mulighed for at nyde den skønne, men hvis du har lyst til at møde ham i levende live, kan Bloggen anbefale et besøg på den heftige og velsmagende restaurant LION d’OR. Den ligger lige inden for murene i den bretonske by Saint Malo.

FAKTA
Suburbicon

Instrueret af George Clooney
Med Matt Damon, Julianne Moore og Oscar Isaac
Manuskript: George Clooney sammen med Coen-brødrene og Grant Heslov
Varer 104 minutter
Land: USA og Storbritannien 2017
Vises i Scala Gudhjem fra torsdag 25. januar til og med onsdag 31. januar
Hverdage 19:15. Lørdag og søndag 16:15, hvor der er gratis kaffe
Billetpris: 85 kr.
Hvis du er medlem af Biografklub Danmark: 42,50 kr.