PIRATHUSE ELLER EJ [1:55]: ÆGTEPARRET DER EJER FLERE HELÅRSHUSE I GUDHJEM, HVOR NOGEN AF DEM BLIVER BRUGT TIL ULOVLIG FERIE-UDLEJNING

BLOGGEN STARTER NU – i samarbejde med Gudhjems énmandshær mod Pirathuse Lucas Schmidt – en foto-serie, som måned for måned vil vise de huse, der er blandt de cirka 55, som er i Byforeningens og Regionskommunens søgelys som Pirathuse. Som man måske vil vide, har kommunen ansat en jurist til at komme ulovlighederne til livs. Af en eller anden grund er det en mølle, der kværner meget langsomt. Således er der efter over et års arbejde endnu ikke anmeldt en eneste Pirathus-ejer til politiet. Ganske vist siger rygtet, at den første politi-sag skulle være på trapperne. Men noget kunne dog tyde på, at nogen ganske få har fået kolde fødder og er begyndt at udleje deres helårshuse.

PIRATHUSEJER NR. 1: CLAUS SCHJELLERUP og CHARLOTTE SIEL ejer nedenstående helårshuse i Gudhjem. Måske ejer de flere andre helårshuse i de 8 byer, der er omfattet af boligpligt [Rønne, Hasle, Aakirkeby, Allinge, Gudhjem-Melsted, Svaneke, Nexø og Klemensker]. Hvis du har viden om dette, må du meget gerne henvende dig til Bloggen [2782 0241 eller arkivparis@aegir.dk]. Dog skal det understreges, at der ikke er noget ulovlig ved at eje et helårshus, blot det bliver udlejet på normal vis til en eller flere personer, der bor der og er tilmeldt Folkeregistret på adressen.

Ifølge skiltet på havelåge skulle en Krogh bo her i Løkkegade 6, men Betty Krogh er forlængst død. Ejendommen ejes i dag af Claus Schjellerup og Charlotte Siel. Foto©Jørgenkoefoed.

Løkkegade 6 i Gudhjem ejes af Claus Schjellerup og Charlotte Siel med en 1/2-del hver. Huset blev overtaget 1. maj 2015 til en pris af 400.000 kr. Offentlig vurdering pr. 1/10/17: 740.000 kr. Huset består af et hovedhus og et annex, som lejes ud gennem bornholmtours. Screenjumps:bornholmtours.dk.

Grevens Dal 19 i Gudhjem ejes af Schjellerups Ejendomsselskab ApS. Huset blev overtaget 2. maj 2015 på tvangsauktion for 664.000 kr. Det har stået til salg i over 1.120 dage til en pris af 2,5 mio kroner. Det er en m2-pris på 15.337 kr. Gennemsnittet for 5 huse der er til salg lige nu i Gudhjem er på 6.785 kr/m2. Offentlig vurdering pr. 1/10/17: 690.000 kr. Samtidig har huset efter renovering været til ferieudlejning gennem bornholmtours gennem et par år. I starten af november kom der et til-salg-skilt op ved ejendommen. Foto©JørgenKoefoed.

Grevens Dal 19 i Gudhjem er både til salg for 2,5 mio kr. samt til udlejning gennem bornholmtours. Screenjumps:bornholmtours.dk.

Claus Schjellerup og Charlotte Siel ejer hver ef 1/2-del af Brøddegade 17. Det blev overtaget 5. oktober 2005 for 560.000 kr. Offentlig vurdering pr. 1/10/17: 740.000 kr. 1. salen lejes ud gennem bornholmtours.  Foto©JørgenKoefoed.

Brøddegade 17 i Gudhjem. 1. sal er til udlejning gennem bornholmtours. Pandekagemanden lejer stueetagen og skulle ifølge Claus Schjellerup have fast bopæl øverst oppe og på den måde udøve boligpligten på ejendommen. Screenjumps:bornholmtours.dk.

Claus Schjelleup ejer Ejnar Mikkelsensvej 3 i Gudhjem. Det blev købt 3. april 2007 for 1.495.000 kroner. Offentlig vurdering pr. 1/10/17: 1.250.000 kr.  Huset har været lejet ud til Britta Nielsen, som døde 22. maj i år. Det bliver ryddet af arvingerne i løbet af december og januar. Foto©JørgenKoefoed.

Ejnar Mikkelsensvej 5 i Gudhjem ejes af Claus Schjellerup og Charlotte Siel med en 1/2-del hver. Det blev købt 1. januar 2014 for 525.000, derefter renoveret, hvor det mistede sin skorsten. Det bliver helårslejet ud. Offentlige vurdering: 273.500 kr. Foto©JørgenKoefoed.

PIRATHUS-EJER VIL KUN LEJE UD TIL STÆRKE PRISER – GÆT SELV HVORFOR

Claus Schjellerup ejer huset på Ejnar Mikkelsensvej 3 i Gudhjem. Darta og Toke fra Gudhjem søger en bolig i byen, men kan ikke betale den stærke pris på 10.000 kr. Foto©JørgenKoefoed.

DARTA BULAVA OG TOKE ELKJÆR har stået på bo-i-gudhjem-listen i mange måneder. I øjeblikket bor de til leje i halvdelen af huset, der hører til Restaurant Spektakel i Åbogade. Men det er en stakket frist, for til juni skal de ud. Derfor har de søgt med lys og lygte efter en fast bopæl i Gudhjem – og det skal helst være inden marts for her nedkommer Darta.

Det unge par har især haft kontakt til Claus Schjellerup omkring hans tomme helårsboliger i Gudhjem. Ikke bare én gang, men rigtig mange gange. Schjellerup og hans hustru[?] ejer mindst fem helårshuse i Gudhjem, hvoraf flere ulovligt bliver brugt til ferie-udlejning gennem bornholmertours.

BLOGGEN: Hvad siger Claus Schjellerup til jer, når I taler med ham om at helårsleje et af hans huse?

TOKE: For meste vil han ikke snakke med os. Enten fordi han ikke har tid lige, når vi ringer, eller fordi han er på rejse. Når vi så endelig får ham i tale, siger han bare, at alle hans huse koster 10.000 kroner om måneden plus el, vand og varme.

BLOGGEN: Det er immervæk en stærk pris! Det er jo slet ikke husleje-niveauet – hverken i Gudhjem eller på resten af Bornholm. Hvad regner I med at kunne betale?

DARTA: Omkring 5.000 kr. + forbrug.

BLOGGEN: Det er jo også det leje-niveau, de fleste huse/lejligheder befinder sig på. Vi kan jo håbe på, at han er nogen af de pirathus-ejere, som regionskommunen snarest vil tage under håndfast behandling.

Hvis nogen kan tilbyde Darta og Toke + 1 kommende baby et sted at bo, kan de kontaktes på 4278 0337.

SMS-korrespondance mellem Toke Elkjær og Claus Schjellerup 10. – 12. oktober 2018. Affotograferet fra Tokes mobil. Foto©JørgenKoefoed.

EJER AF PIRAT-HUSE I GUDHJEM: JEG ER VED AT SKIFTE KURS

BLOGGEN ringede til Claus Schjellerup 6. november kl. 10:31 for at høre hans forklaring på, hvorfor han og Charlotte Siel bruger nogen af deres helårshuse til ferieudlejning gennem bornholmtours.

Og desuden spørge ham om, hvorfor han kun vil leje ud til boligsøgende, hvis de vil betale 10.000 kr. + forbrug pr. måned. Det er en pris, der vel indikerer, at man IKKE ønsker at helårsudleje sine boliger.

Hans telefon blev ikke taget. Derefter ringede Bloggen til Charlotte Siel:

BLOGGEN: Goddag, du taler med Jørgen Koefoed, Gudhjem. Jeg er i gang med at skrive en serie artikler på min Blog om de 55 såkaldte pirathuse, der befinder sig her i byen. Du ejer sammen med Claus Schjellerup mindst 5 helårshuse, hvor af de 3 bliver lejet ud som ferieboliger via bornholmtours. Du har sikkert fået et brev fra både Byforenigen og fra kommunen om, at I omgås bolig-lovgivningen.

CHARLOTTE SIEL: Ved du hvad, jeg sidder på mit arbejde, og har MEGET travlt.

BLOGGEN: Ja, det siger I jo til alle, der gerne vil leje sig ind i et af jeres huse.

Forbindelsen bliver afbrudt.

CLAUS SCHJELLERUP RINGER TILBAGE

Ti minutter senere ringer Claus Schjellerup. Han hører Din Bloggers spørgsmål omkring de ulovlige lejemål. Herefter fortæller han, at Bloggens oplysninger overhovedet ikke stemmer overens med sandheden. Han bedyrer, at han ikke lejer sine huse ud gennem bornholmtours.

BLOGGEN: Du har fem helårshuse i Gudhjem, hvor de tre af dem bliver lejet ud gennem bornholmtours.

CLAUS: Nej, nej, nej …

BLOGGEN: Det passer ikke?

CLAUS: Det er forkert.

BLOGGEN: Og hvorfor er det forkert. Det står jo i Tinglysningen, at du ejer boliger …

CLAUS: Ja, ja … men prøv at høre her. Den første ting er, at den ene lejlighed … jeg har to huse, som bliver taget ud af udlejningen af bornholmtours og bliver lavet om til … hvad hedder det …

BLOGGEN: Jeg ved godt, at to af jeres huse bliver lejet ud. Det ene er et dødsbo, hvor Britta Nielsen boede indtil sin død 22. maj …

CLAUS: Det er slet ikke med i det.

BLOGGEN: Nåh …

CLAUS: Hvis vi skal starte forfra. Hvis vi tager huset Brøddegade 17. Her bor Gustav i underetagen og opretholder helårspligten. Der mener man, eller hvad skal jeg sige, der mener I, at jeg har en ferielejlighed og det har jeg taget lidt ovenfra og ned, når jeg har læst eller hørt eller set … men jeg ved, at dén lejlighed er godkendt som ferielejlighed. Men pludselig bliver jeg opmærksom på de her koder som ejendommene skal ha’ [på BBR-meddelelsen], og så tager jeg selvfølgelig fat i kommunen. Og dér er den godkendt som ferielejlighed. Udskilt som ferielejlighed helt legalt. Og så tager jeg fat i kommunen med mine gamle papirer og byggetilladelser og spørger kommunen om, hvordan det kan være, at den ejendom ikke har den rigtige kode. Så viser det sig, at man hos Bornholms Regionskommune havde en Frikke-Schmidt ansat, som pludselig gik bort. Og så er der aldrig nogen, der har fået taget over og fået rettet koderne på den ejendom.

BLOGGEN: Jamen, det er Brøddegade 17. Jeg er mere interesseret i Løkkegade 6, som du har sat i stand så pænt og så lejer ud …

CLAUS: Ja, der er vi lige ved at indgå en lejekontrakt med nogen, som vil helårsleje det. Og hvis det falder i hak flytter de ind om 14 dage.

BLOGGEN: Nå, men det lyder da godt. Jeg har snakket med et ungt par, Darta og Loke, som gerne vil leje sig ind i en af dine huse. Du er meget svært at få fat i. Og du har sendt dem en sms om, at alle dine huse koster 10.000 kr. + forbrug pr. måned. Det er jo ligesom ikke lejeniveauet her i Gudhjem eller på Bornholm i det hele taget. Hvordan forklarer du det?

CLAUS: Ja, men … men … men, Jørgen. Jeg havde lyst til, at vi to sad sammen og snakkede. Det drejer sig om, at Toke ønsker at leje en lejlighed til 5.000 kr. om måneden.

BLOGGEN: Ja, plus forbrug.

CLAUS: Ja, plus forbrug. Hvis vi taler om [afdøde] Brittas gamle bolig, så jeg har fået lov til af kommunen, at den må blive stående indtil sønnen får ryddet. Det gør han når hans sæson [på Venezia] er slut. Og det er den eneste helårsbolig, vi har, som vil passe til Tokes … øh … mulighed for at bo.

BLOGGEN: Jamen, hvorfor kan du så ikke sige til ham, at når den bolig bliver ryddet, så kan han leje den?

CLAUS: Jamen, kære ven, kære ven, vi må jo lige være enige om, hvem du tager parti for inden …

BLOGGEN: Jeg tager ikke parti, men jeg er imod, at disse 55 helårshuse, som folk enten bruger til egen feriebolig eller ferieudlejer bliver lejet ud til folk, der vil bo Gudhjem. Det er jo med til at ødelægge Gudhjem, hvis de ikke bebos helårs. Det er med til at lægge Gudhjem øde, fordi alt bliver lavet om til sommerhuse. Det går jo bare ikke. Os der bor her vil gerne have noget liv i byen året rundt.

CLAUS: Ja, det kan jeg sandelig godt forstå. Det kan jeg sandelig godt … det er derfor jeg også vil ændre på mine ting …

BLOGGEN: Det er dejligt at høre.

CLAUS: Det en fejl, at du specifikt går …

BLOGGEN: Det jeg taler om her er især Løkkegade 6 og Grevens Dal 19, og der siger du så, at Løkkegade har du så lejet ud her om 14 dage.

CLAUS: Prøv at hør her, Jørgen. Nu må du så fortælle mig, hvad skal huslejen så være på Løkkegade 6?

BLOGGEN: Ja, den skal være, så det passer med det niveau, der er på Bornholm.

CLAUS: Hvad er niveauet på en ejendom på 160 m2? [på bornholmtours opgivet til 146 m2.Red.] Nu skal vi lige være relevante. Hvad er niveauet for sådan en lejlighed? Det kan du spørge kommunen om.

BLOGGEN: Ja, det er vel omkring 6-7.000 kroner + forbrug.

CLAUS: Nej, det er det ikke, Jørgen. Det er det ikke, Jørgen. Du kan også spørge Lejeres Landsorganisation. Det er et sted mellem 8-12.000 kroner alt efter, hvor den ligger i landet. Der er aldrig nogen ejendomme i den størrelse, der kommer under 8.000 kroner. Du kan tage de huse, der er oppe ved møllen og pensionistboligerne deroppe. De koster også 8.000 kroner. De er på 90 m2.

BLOGGEN: Da ikke det der sociale boligbyggeri, der ligger på den anden side af landevejen her i Gudhjem. De koster 2-3.000 kr. om måneden. Men de er jo heller ikke så store, som den ejendom du taler om. Hvad så med Grevens Dal 19. Det er jo også noget du har lejet ud gennem bornholmtours. Desuden har den har været til salg i over 1.120 dage, og jeg ved godt, at du lige nu har fået sat et til-salg-skilt op. For første gang har du sat et skilt op efter 3 år cirka.

CLAUS: Jørgen, stop lige en gang. Stop. Stop lige engang inden du tager en beslutning om det der. Det er sådan, at bornholmske ejendomsmæglere blev enige om, at man fjernede alt, hvad der var af til-salg-skilte rundt om huse. Nu er man begyndt at gøre det igen. Derfor er der kommet et til-salg-skilt op. Jeg har efterlyst et til-salg-skilt i alle de år, vi har haft huset. Jeg har holdt møder med ejendomsmægleren for at forsøge at fremskynde et salg.

BLOGGEN: Det lyder meget mærkeligt. Jeg ser masser af til-salg-skilte rundt omkring på øen. Men lad det nu ligge. Lad det nu ligge.

CLAUS: Men, hør nu her, hvis du som journalist skal skrive nogle artikler, så skal du sørme lytte til dem, der sidder på oplysningerne …

BLOGGEN: Jamen, når jeg ringer til dig, så er det jo for at høre, hvad du har at sige.

CLAUS: Jeg vil gerne sige, jeg har ikke bremset noget salg. Stoppet nogle muligheder for at Toke kan leje noget af vores …

BLOGGEN: Han får at vide, at det koster 10.000 kr. + forbrug for alt, hvad du ejer her i Gudhjem.

CLAUS: Nej, nej, nej. Toke har fået at vide, at det der er ledigt lige nu koster 10.000 om måneden. Det er der stor forskel på.

BLOGGEN: OK. Godt. Så har han jo bare misforstået det. Han siger, han har fået en sms fra dig om, at alt koster 10.000. Men et er nu også lige meget. Du har fået lov til at sige …

CLAUS: Ved du hvad, Jørgen? Årsagen er, at jeg forsøger at sige til dig: Jeg vil rigtig gerne komme derover, sætte mig sammen med dig og drøfte sagen mere end disse 2 minutter i telefonen. Jeg synes, du skal se den korrespondance, der er. Det virker nærmest som om, det er en hetz.

BLOGGEN: Hetz og hetz? Nej, det er ikke nogen hetz. Det dreje sig om, at jeg gerne sammen Lucas Schmidt, som du sikkert kender, vil prøve at redde byen. Byforeningen er nu også gået ind i sagen ligesom kommunen med en halvtidsjurist. Man vil gerne prøve at begynde at bevare disse bornholmske byer. Ellers ender det hele som et stort tivoli om sommeren. Der er så mange gamle mennesker her i Gudhjem og om 10 år er de fleste døde, og så har du købt alle ejendommene til ferieboliger. Det går bare ikke, vel, Claus?

CLAUS: Det eneste man kan sige til det, Jørgen, er, at jeg trods alt har sat nogen ældre ejendomme i stand, som stod og forfaldt og så ganske forfærdelige ud.

BLOGGEN: Jo, men det er jo fint nok. Det er glimrende. Men derfor kan man jo ikke bare bruge dem som sommerboliger, vel?

CLAUS: Jo, men som jeg siger til min kone: Vi skal forsøge ikke at retfærdiggøre det, vi har gang i. Vi skal se at få bragt vores ting i orden. Men jeg synes; man skulle skele til, hvad der foregår i resten af alle disse huse, blandt andet dine egne naboer, og hvor mange af dem, der bor i husene.

BLOGGEN: Jeg vil tage fat i alle. Jeg tager fat i alle de 55. Nu starter jeg bare et sted: Med dig! Fordi du har mindst fem helårsboliger.

CLAUS: Nej, nej, De er jo lejet lovligt ud.

BLOGGEN: Ja, ja. Men jeg vil godt lige høre. På bornholmstours står Grevens Dal 19 til udlejning og det gør Løkkegade 6 også. Hvorfor er de to steder sat til udlejning?

CLAUS: Nej, nej.

BLOGGEN: Jamen, de står på bornhomltours hjemmeside. Jeg var inde på bornholmtours.dk i går, og der står de til udlejning.

CLAUS: Løkkegade. Kan du gå ind og leje Løkkegade 6?

BLOGGEN: Ja! Det kan jeg. Den står på bornholmtours.dk.

CLAUS: OK!

BLOGGEN: Det ved du ikke?

CLAUS: Det er ikke mig bekendt. Nej!

BLOGGEN: Jeg var inde på hjemmesiden i går, og jeg har taget et billede af det, og det kommer på Bloggen. Der står, at Løkkegade 6 er til udlejning. Samtidig står der også, at Grevens Dal 19 er til udlejning. Og det har de været meget længe.

CLAUS: Det har jeg drøftet med kommunen. Hvad hedder det … hvis du vil være med er der åbent hus hos Bornholmerbo – mæglerfirmaet i Rønne. Det er den 8. november. Her er huset til salg. Grevens Dal.

BLOGGEN: OK … men hvis man sætter et hus til salg, hvordan kan man så også leje det ud til feriebolig?

CLAUS: Jamen, Jørgen, det kan man fordi, man har en aftale med bornholmstours, at lejen bliver flyttet, hvis huset bliver solgt.

BLOGGEN: Jamen, det er jo strålende, hvis det er sådan. Nu ved jeg ikke, om du har flere helårsboliger ud over den fem, jeg har nævnt her …

CLAUS: Jeg vil gerne tage en ad gangen. Du sidder ligesom og siger, at jeg har misbrugt fem boliger.

BLOGGEN: Nej, det vil jeg ikke sige. Jeg ved jo godt at noget er lejet lovligt ud. Både Ejnar Mikkelsensvej 3 og 5 er lejet lovligt ud.

CLAUS: Er det en en forkert forretning i dine øjne?

BLOGGEN: Nej, nej. Det er da glimrende at købe helårshuse op, sætte dem i stand og leje dem ud. Det er fint og fuldstændigt lovligt. Det er da godt, men det er det der med, at du har to eller tre huse, du lejer ud gennem bornholmtours og, at du således sammen med 54 andre med til at ødelægge Gudhjem. Derfor tager jeg nu fat i det sammen med kommunen, Byforeningen og Lucas Schmidt og begynder at skriver om det på min Blog. Og det bare for at sige, at NU må vi gøre noget. Vi bliver nødt til at rykke.

CLAUS: Det må du også gerne.

BLOGGEN: Godt!

CLAUS: Men det må bare være ret og rimeligt og retfærdigt. Hvis du går ind på Boligportalen, så vil du se, at Løkkegade 6 står til helårsudlejning.

BLOGGEN: Jamen, det er da glimrende. Nu siger du også, at du har lejet det ud, og at nogen flytter ind om 14 dage.

CLAUS: Hør nu her, Jørgen. Lad være med det der journalist-halløj. Hør efter hvad jeg siger. Jeg fortæller dig, at vi lige nu er i gang med at indgå en lejekontrakt med et ungt par med et lille barn, som hvis alt falder i hak og de kommer af med deres bolig i Holbæk og flytter til Bornhom til … nu skal jeg tænke mig om … til december. Og de har fundet den ejendom gennem Boligportalen. Så be’r jeg dig bare om at kontrollere det som journalist og gå ind Boligportalen. Jeg be’r dig ikke om, at vi skal have et skænderi. Og jeg beder dig i øvrigt om, at være så høflig en mand, så vi kan sidde og tale sammen og …

BLOGGEN: Det er jeg da også ..

CLAUS: Og næste gang vi møder hinanden, hilser du ikke på mig …

BLOGGEN: Nej, nej. Sådan er jeg ikke. Sådan er jeg ikke …

CLAUS: Nå, sådan er du ikke? Sådan føler jeg du er.

BLOGGEN: Nå, har du mødt mig før?

CLAUS: Hør nu her, Jørgen. Jeg stiller åbent op til en snak med dig, hvad jeg agter at gøre med mine ting. Så lad dog være med, at blive ved med at angribe mig. Du kan da godt se det fra begge sider, ikke?

BLOGGEN: Jeg ser det fra begge sider. Det er derfor, du får lov til a komme til orde inden jeg begynder at offentliggøre noget. Jeg konstaterer bare, at du har to boliger til udlejning på bornhomtours. Det har du haft i mange år. Så siger du, at du er ved at leje det ud, og det er fint.

CLAUS: Så svarer du mig, som om det er løgn … og så beder jeg dig om at gå ind på Boligportalen.

BLOGGEN: Nej. Jeg siger da ikke, det er løgn, at du er ved at leje Løkkegade 6 ud. Hvorfor skulle jeg sige, det er løgn? Jeg går ud fra, det er rigtigt, når du siger det, og det synes jeg er fint. Og hvis du også vil leje Grevens Dal ud …

CLAUS: Den sidekommentar. Hvorfor kom den sidekommentar så?

BLOGGEN: Hvad for en kommentar?

CLAUS: Jeg fortalte dig, at det hus var til leje på Boligportalen, så angreb du med det samme og sagde, at det var lejet ud. Og jeg startede med at fortælle dig, at det var stående på Boligportalen.

BLOGGEN: Jamen, det er også fint. Men når du nu har lejet [Løkkegade] ud, så står den jo nok ikke på Boligportalen mere.

CLAUS: Jo, det gør den indtil den er lejet ud, og der er underskrevet en lejekontrakt.

BLOGGEN: Det vil sige, at du er ved at rydde op i de der bygninger, de der huse du har …

CLAUS: Det har jeg været i gang med det sidste halve år eller længere tid endnu. Og jeg har været i dialog med kommunens jurist …

BLOGGEN: Jamen, det er jo klart. Han har sendt breve ud til alle disse 55 husejere. Det er i Gudhjem-Melsted. Så er der jo omkring 200 i de andre byer på øen. Så de er ved at rydde op. Og det kan jo bare ikke nytte noget, Claus. At det hele bliver et sommer-tivoli. Det går bare ikke for denne lille, hyggelige by. Jeg er glad for at høre … jeg er glad for …

CLAUS: Jeg holder af byen lige så meget, som du gør. Det eneste jeg ønske er, at I skulle høre, hvad der var i gang … og ikke bare danne jeres egen historie.

BLOGGEN: Jamen, vi tager kun udgang i de turister, du lejer ud til. Jeg har jo snakket med naboerne til dine huse, og de kan fortælle, at du lejer ud til turister og vi kan også se, at det står på bormholmours.dk. Det er dét, vi tager udgangspunkt i, ikke.

CLAUS: Ved du hvad, Jørgen, jeg har på et tidligt tidspunkt taget fat i Gudhjem By- og Mindeforening, hvor de kom og besigtigede en ejendom. Det er en rigtig god idé, at hvis man er i tvivl om et eller andet eller vil i dialog, så kommer man til mig. Jeg vil rigtig gerne være med. Jeg vil rigtig gerne gøre noget. Og du er faktisk den første, der henvender sig direkte til mig, og siger at du er i gang med at lave en artikel og have min kommentar til det. Så er jeg nødt til at sige til dig: Er det en fornuftig måde at gøre tingene på?

BLOGGEN: At henvende sig til dig og høre dine kommentarer? Eller er det de andre? Det er da en meget fornuftigt, at ringe til dig. Jeg vil godt høre, hvad du siger. Det kunne jo være, du havde ændret kurs … i hvert fald i forhold til Løkkegade og Grevens Dal. Og det er jo dejligt, hvis du har. Så har kommunens henvendelse jo båret …

CLAUS: Det er længe siden, jeg har ændret kurs.

BLOGGEN: Det er bare ikke det, de folk oplever, som bor omkring dine boliger. Sådan er det jo bare. Så er det nok bare dem …

CLAUS: Men, men, folk kan jo ikke opdage noget, uden de taler med mig.

BLOGGEN: Jo, de folk der er naboer til dine huse oplever, at der hele tiden kommer nye mennesker med deres kufferter. Det kan man da se. Så bliver det jo lejet ud til turister, og det er det, vi prøver på at få stoppet. Men, Claus, lad os bare stoppe her. Jeg er glad for, at du er ved at ændre kurs. Jeg synes, det er glimrende, at du køber huse op, og sætter dem i stand. Det gør du pænt. I hvert fald det jeg kan se udefra. Det er dejligt, men de skal bare lejes ud. Og det er du så i gang med. Det er jo godt! Så er der mange, der er glade, hvis det virkelig er tilfældet. Og når du siger det, er det jo rigtigt. Ingen tvivl om det. Så tak fordi du ringede til mig. Hej!

PS: Charlotte Siel og Claus Schjellerup bor i Slangerup på Sjælland.

FOTO-DOKUMENTATIONEN FORTSÆTTER
I NÆSTE MÅNED tager Bloggen fat på endnu ét af de 55 ulovlige pirat-huse i Gudhjem-Melsted. En opdateret bo-i-gudhjem-listen vil desuden snarest blive bragt på Bloggen.

DEN FARLIGE FOTO-DOKUMENTATION
BÅDE BLOGGEN og LUCAS SCHMIDT er klar over, at de kan risikere at modtage trusler gennem mails, breve eller telefonisk samt tilråb på gaden – og måske direkte fysiske overfald. Blot dette: Alle slags trusler/ pression/overfald vil blive offentliggjort på Bloggen og på Facebook med navns nævnelse og eventuelt meldt til politiet.

LÆS BLOGGEN I MORGEN – LØRDAG 10/11/18:
BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE ER SÅ SMÅT BEGYNDT AT RYKKE OMKRING BOPÆLSPLIGTEN