FRA GARAGE TIL HELÅRSBOLIG

Malene Kyed har fået det sidste skrammel ud af garagen. Foto©JørgenKoefoed.

37 m2 blotlagt – så kan håndværkerne bare gå i gang. Foto©JørgenKoefoed.

At tømme garagen kræver flere ture til genbrugspladsen. Foto©JørgenKoefoed.

GODT NYT for Gudhjem. En faldefærdig garage i midtbyen er i øjeblikket i gang med at blive omdannet til en 37 m2 lille helårsbolig. Her agter byens aktive kunstner – art director Malene Kyed – at bosætte sig, når der bliver indlagt strøm og vand, kommer varme i gulvet, indsat nye vinduer, lagt tag, indrettet badeværelse og køkken og så videre og så videre …

Som alle gode og solide homo sapiens er Malene fra Jylland – født i Kolding og opvokset i bjergbyen Laven tæt på Silkeborg-søerne.

Senere tog hun til København, hvor hun efter endt uddannelse som grafisk designer på Danmarks Designskole lod sig indrullere i den heftige, københavnske reklameverden med jævnlige aftenbesøg på det nu forgangne ‘Jeppes Badehotel’ i Lille Strandstræde lige ved Nyhavn. In-sted for kändisser som fx Politiken-tegneren Jørgen Saabye, kunstneren Jens Birkemose og fadbamsen Lars Løkke.

Det førte meget senere til, at hun for 4-5 år siden ankom til Gudhjem, som kæreste med byens kunsthandler Jimmy Bauerle. Her fik hun mulighed for at købe den allerede dengang faldefærdige garage lige ved Telefonbakken.

Malene har allieret sig med sin søn, som er arkitekt i København med speciale i restaurering af gamle huse. Det er således ham, der står bag forvandlingen fra garage til hus. Det bliver så Gudhjems første Tiny House – en trend, der siden 2015 har bredt sig rundt i den vestlige verden. Parolen er, at vi hver især skal forbruge mindre på alle leder og kanter. Det gør Malene så – lige om lidt!

Gudhjems første Tiny House får en flot nabo. Foto©JørgenKoefoed.