FRA GUDHJEM-EL TIL GUDHJEM-MAD

Gudhjems nye restaurant kommer til at ligge lige i skellet mellem Helligdomsvej og Melstedvej. Bloggen foreslår navnet ‘Det Elektriske Hjørne’. Foto©JørgenKoefoed.

SOM DET FLESTE ved, er Gudhjem EL-Service blevet solgt med nedlukning på årets sidste dag. Men forretningen kommer desværre ikke til at fortsætte med elektriske ting. Mette Dieckmann har sammen med sin mand Brian købt bygningerne, som de agter at bygge om til en restaurant.

Bloggen har før omtalt parret. Det skete, da de i 2018 købte ’Magisterens Hus’ eller måske mere præcist ’Magisterens Ruin’ på Melsted Langgade 51, som de i øvrigt stadig er i fuld gang med at få styr på .

Magisterens Hus 2018: Det var lidt af en ruin, som blev overtaget af hr. og fru Dieckmann i 2018. Foto©JørgenKoefoed.

Magisterens Hus 2020: Ruinen er blevet til et meget flot og lidt større hus ved hjælp af knofedt fra Brian og Mette Dieckmann. Nu er det lige før man kan flytte ind. Foto©JørgenKoefoed.

Sådan præsenterer Mette Dieckmann sig på Facebook. Her sammen med Batman – den ene af hendes to tyske hønsehunde. Den anden hedder noget så uskyldigt som Puk. Foto©JørgenKoefoed.

BLOGGEN: Goddag, Mette. Vandrørene her i Gudhjem fortæller, at det er dig, der har købt el-forretningen, og at du vil omdanne bygningerne til en restaurant. Er det rigtigt?

METTE DIECKMANN: Jaaaa … det er rigtigt.

BLOGGEN: Kan du fortælle, hvad for en restaurant det bliver?

METTE DIECKMANN: Hmmm. Det bliver ikke et sted med à la Carte. Maden bliver almindelig folkelig mad.

BLOGGEN: Det lyder som om det bliver noget med pizza og den slags.

METTE DIECKMANN: Uh, nej, nej! Ikke pizza!

BLOGGEN: Pizza er da meget folkeligt. Er det ikke sådan, at alle efterhånden kun spiser pizza.

METTE DIECKMANN: Måske. Men ikke hos mig.

BLOGGEN: Bliver det så sådan noget som Boller i Karry og Stegt Flæsk og Persillesovs?

METTE DIECKMANN: Nej, det gør det heller ikke. Det er lidt svært at forklare, også fordi jeg ikke har lagt mig helt fast på menuen.

BLOGGEN: Jeg ved at din mand og du bor på en anden smuk ø, Tåsinge ved Svendborg. Er det ikke noget med at I driver landbrug?

METTE DIECKMANN: Jo, men også gartneri med gårdbutik, hvor jeg laver alle mulige ting. Marmelade, gelé og sådant. Desuden har vi også mad ud af huset. Vi leverer til konfirmationer, bryllupper og andre store fester.

BLOGGEN: OK, så er du ikke helt grøn på det kulinariske. Hvornår åbner I restauranten?

METTE DIECKMANN: Vi overtager jo bygningerne 1. januar 2021. Så skal der bygges om, men vi regner med at være klar til Påske. Min mand og jeg har sølvbryllup 6. april 2021, og det skal holdes i de nye lokaler.

BLOGGEN: Får I så maden udefra?

METTE DIECKMANN: Nej, nej! Den laver jeg sandelig selv. Det har jeg altid gjort. Så ved jeg også, hvad jeg får.

BLOGGEN: Hvad så med huset på Melsted Langgade? Det er jo et helårshus.

METTE DIECKMANN: Jamen, vi flytter og bliver fastboende her til sommer.

BLOGGEN: Er der ikke noget med, at I har camperet i Melsted gennem flere år?

METTE DIECKMANN: Vi har tilbragt en del tid i Melsted, men ikke på campingpladsen. Vi har en lejlighed i Gudhjem Feriepark.

BLOGGEN: Har jeres nye restaurant fået et navn?

METTE DIECKMANN: Neeeej …

BLOGGEN. Bliver det noget med el?

METTE DIECKMANN: Nej, det gør det ikke. Jeg ved det ikke, men jeg har da nogle ideer, som jeg ikke lige har lyst til at røbe.

BLOGGEN: Bliver det en helårsrestaurant?

METTE DIECKMANN: Jeg er ikke sådan én, der kan nøjes med at arbejde tre måneder om året. Så  jeg regner da med, at den skal have åbent hele året. Det håber jeg kan lade sig gøre.

BLOGGEN: Hvis maden er god til rimelige priser og betjeningen er venlig og hyggelig, er det vist ikke umuligt.

METTE DIECKMANN: Det er sådan det bliver.

BLOGGEN: Hvad så med alt det I har på Tåsinge?

METTE DIECKMANN: Det visner bare hen.

BLOGGEN: Hvor længe har I haft det?

METTE DIECKMANN: … omkring 23 år.

BLOGGEN: Det er jo næsten endnu et sølvbryllup.

Mette dybt begravet i et af sine mange bede. FotoFacebook.