GÅ IKKE GLIP AF ÅRETS FILM: VISES KUN 2 GANGE I SCALA GUDHJEM

Terry Notary agerer som kunstneren Oleg, der provokerer det bedre borgerskab under den fisefornemme fernisage-middag i THE SQUARE, som modtog DE GYLDNE PALMER i Cannes for Bedste Udenlandske Film. Derudover har den vundet 16 andre pris og 24 nominationer verden over. Desuden er den senere nomineret til en Oscar for Bedste Ikkeengelsksprogede Film. Foto©TheSquare.

DEN UDSPILLER SIG på et museum for moderne kunst … i Sverige. Museumsdirektøren hedder Christian. Det handler om, at denne direktør bliver temmelig umenneskelig, da han får stjålet sin pengepung … og udstillingen THE SQUARE, der netop har fernisage, handler om medmenneskelighed … så der bliver et clash mellem disse to episoder.

Danske Claes Bang er blevet højt berømmet for sin præstation. Hollywood syder. De kan li’ ham. Og rygterne fortæller, at han måske er udset til at spille titelrollen i den næste James Bond-film. En dansker som James Bond!!! Så kan Mads Mikkelsen godt gå hjem og lægge sig.

Kim Skotte, Politiken, 6 ud af stjerner:
“… er et fænomenologisk kunstværk om samfundet, som med ætsende morsomme scener skræller lag på lag af civilisationen.” 

Katrine Somme, Jyllands-Posten, 5 ud af 6 stjerner:
“… er ikke et minut for lang, ikke et minut for kort og i det hele taget en helt og aldeles perfekt film.”

 Henrik Queitsch, Ekstra Bladet, 6 ud af 6 stjerner:
“…er ikke bare velspillet, overrumplende samt både brandgodt tænkt og suverænt udført… Det gælder i øvrigt filmen som helhed, der er en af de mest originale oplevelser, du får i biografen i år.”

Louise Kidde, Berlingske Tidende, 5 ud af 6 stjerner:
“Alt i »The Square« synes at bevæge sig på flere planer samtidig. Det konkrete, som symboler og på et diffust niveau, hvor man i stigende grad bliver i tvivl, om man som tilskuer faktisk er blevet en del af værket.”

 Michael Lind, BT, 5 ud af 6 stjerner:
“… det er både morsomt og ret foruroligende på samme tid.”

 Se den i Scala Gudhjem.

Kun to forestillinger: Lørdag 13. og søndag 14. januar kl. 19:15. Filmen er instrueret af Ruben Östlund og varer 145 minutter. Billetpris: 85 kr. Tilladt for mennesker over 11 år.