GALLA-BRYLLUP TIL VANDS OG TIL LANDS

Der var galla over brudens ankomst til bryllupsskibet. Brudepiger plejer at være familiens små tøser, men her kom hele den svenske pigegarde – i sort! Ikke et øje var tørt! Foto©JørgenKoefoed.

En brudekjole med slæb er ikke sådan lige at entre et skib med. Foto©JørgenKoefoed.

Brudens mor er klar til afgang med både Dannebrog og ‘Sveriges flagga’. Foto©JørgenKoefoed.

DA GUDHJEMS EGEN PRÆST havde ferie, måtte Svanekes Penille Bolø hentes fra nabosognet. Men det var heller ikke noget helt almindeligt bryllup.

Efter at de 68 gæster – inklusive brudgommens mor Gina Post og plastic-far Peter Stange – var kommet ombord til sømandsharmonikamusik og kølige bobler ankom bruden assisteret af farmand og otte velvoksne brudepiger i sort lårkort og lidt længere. I guder for et smukt og usædvanligt syn, da gruppen kom spadserende ned af Åbogade og steg ombord. Så kunne festen starte.

Skibet sejlede ikke til Christiansø, men kastede anker ved Helligdomsklipperne, hvor giftemålet mellem dansk-græske Alexander og svenske Louise blev beseglet med efterfølgende brudevals.

Tilbage i Gudhjem blev hele det store selskab kørt til HALLEKLIPPEN lidt nord for Nexø, hvor der blev spist og drukket og holdt taler og danset hele den lyse morgen. Klokken var omkring fem, da de sidste styrtede omkuld i Halleklippens sengehalm.

Festligt ser det ud, når Ertholm sætter alle signalflagene. Foto©JørgenKoefoed.

Afsted, afsted … hverken bruden eller brudgommen benyttede heldigvis ikke den tilstedeværende redningskrans. De begge VILLE åbenbart giftes. Foto©JørgenKoefoed.

Så er det lige op over, hvor de to ‘ungkarle’ skal smedes sammen. Foto©GinaPost.

Det er sket! De to gav begge Pernille Bolø deres JA … og så måtte bruden kysses. Måske sagde det udfødte barn også sit besyv med … selv om det først kommer til verden midt i august. Foto©GinaPost.

Og selvfølgelig slap det nyslåede brudepar ikke for en gang brudevals. Så til søs! Foto©GinaPost.

De sorte damer befandt sig som fisk i vandet – ikke mindst da der efter vielsen atter kom bobler i glassene – og at en af de sorte havde grebet brudebuketten bestående af Brudeslør. Foto©GinaPost.