GANG I DEN OTTENDE GANG

FLERE PÅ FOLKEMØDET TALTE OM, hvor mange gange, der havde været Folkemøde på Bornholm. Der lød bud på både 10 år og 7 år. Men det var ottende gang. Det startede nemlig i 2011, så det er faktisk meget nemt at huske fremover: Følg årstallet. 2019 niende gange. 2020 tyvende gang … nåh, den metoder funker vist kun næste år.

Din Blogger der alle årene har været med de tre første dage fra morgen til sen nat nøjedes i år blot med en enkelt dag – fredagen. Og alt var lutter godt. Der var glæde overalt … og masser af gratis fødøl, de rigtige steder fx i Ekstra Bladets telt.

I ÅR VAR der virkelig gjort noget for oversigten. Indgansportaler til områderne med flotte, autentisk håndudskårne, hvide blokbogstaver gjorde det nem at finde ud af, hvor man var. High Five til den nye professionelle ledelse! ­– eller hvem det nu er, der er kommet på dét påhit. Foto©JørgenKoefoed.

BURKA-FORBUDET træder først i kraft til 1. august. Det kan de to knægte [?], der optrådte forklædt allerede på Lenora Christina og senere i Allinge være glade for. De slap for bøde-regn. Men det er pudsigt, at danske [?] drenge støtter, at kvinder skal være tildækkede fra top til tå. Foto©JørgenKoefoed.

DENNE TISSEMANDSKLÆDTE HERRE ville nok ikke fået en bøde for sin originale udklædning. Glans – eller penis-hovedet – var frit. Derimod kunne det have endt med en befrugtning, hvis en villig kvinde var kommet forbi. Det er ikke nok at et præservativ dækker kroppen. Husk det, drenge og piger! Foto©JørgenKoefoed.

KÄNDISPRÆSTEN KATHRINE LILLEØR fra Nyboder Kirke er allerbedste veninde med Pia Kjærsgaard. Derfor talte de to om blandt andet tro på Dansk Folkepartis scene. Lilleør er arg modstander af, at kvinder skal tildækkes, mens deres mænd i sommervarmen kan hygge sig iført T-shirt, shorts og sandaler. Hun synes, det er noget af det mest undertrykkende kvinder kan komme ud for. Derfor hilser hun den nye lovgivning velkommen. Det var i øvrigt Lilleør, der som Suste Bonnéns veninde, fik gennemtvunget navnet Lenora Christina til Bornholmer-færgen. Det skete gennem hendes over 1000 københavnske Facebook-venner. Det var jo ellers bornholmerne, der udelukkende skulle have deltaget i afstemningen. Som to unge Folkemøde-deltagere i BAT-bus 1 på vej til Allinge fastslog: ”Det er sgu mærkeligt. Man har to færger. Den ene er opkaldt efter en bornholmsk frihedskæmper, den anden efter en landsforræder”. Foto©JørgenKoefoed.

MANDEN DER KOM NED FRA TRÆET – Anders Samuelsen – optrådte under Folkemødet som skipper for det gode skib SAMKA. Det var ikke så svært, selv om Anders vist aldrig har sejlet hverken i Frederiksholm Kanal eller på Verdenshavene. Samka lå nemlig godt fortøjet i den lukkede inderhavn i Allinge. Om aften blevet skibet omdannet til disko-bar med gratis drikkevarer ad libitum – formentlig doneret af Millionær-Lars – men ikke for hvem som helst. Kändisser havde frikort, mens fru Andersen fra Mjølnerparken måtte søge andre steder hen og bruge 45 kroner af sit skrabede Folkemøde-budget til en lille fadbamse i plastic-krus. I øvrigt blev Folkemødet efterfølgende kritiseret for, at der fandt flere og flere lukkede fester sted for de få udvalgte – og IKKE for Folket. Foto©JørgenKoefoed.

SELV OM DET ER OVER 40 ÅR SIDEN, at Jacob Holdt væltede Verden omkuld med sit foredrag og sine fotografier fra et andet Amerika, er han stadig på banen og et kendt navn i mediebilledet. Fotografierne lever endnu rundt om i landet og ude i Verden – og han ligner næsten sig selv. Håret er ganske vist blevet gråt og i forhold til sidste år, var hans karakteristiske skæg-pisk blevet noget mindre. Jacob Holdt pralede i sin tid med, at han var idealist, og således brugte indtægterne fra de mange foredrag til at bygge et hospital i Afrika – efter sit store forbillede lægen og teologen Albert Schweitzer. Men i 2015 afslørede Weekendavisnen, at det ikke var tilfældet. Pengene var gået til at finansiere egne udgifter. Foto©JørgenKoefoed.

DET VRIMLEDE MED KÄNDISSER i Allinge – selvfølgelig. Så hvis man var autografjæger, var der virkelig meget at jagte og få ram på. Vores Helle, der huserede i Danmark indtil januar 2016, bor, lever og arbejder nu i London. Hun scorede det fede job som direktør for ’Save the Children International’. Sammen med sin ministerpension og den overfornuftige løn betalt af bidragsyderne til Red Barnet, hører hun ikke til fattigrøvene i Swinging London. Ikke så mærkeligt, at Gucci-Helle ifølge SE og HØRs botox-expert Kim Novaa, har haft råd til at få hullerne fyldt ud med botox. Godt så hun ud, slank i sin meget tynde, blafrende sommerkjole med høje slidser. Helle var virkelig klædt på til at redde børn over den ganske klode. Foto©JørgenKoefoed.

UD OVER AT TILBREDE ’GRÆSK KYLLING’ var Pia Kjærsgaard også i samtale om tro med sin nye veninde Kathrine Lilleør på Dansk Folkepartis scene. Og der bliver stadig passet godt på Folketingets Formand. Ikke mindre end to PET-agenter – den ene klædt i hvidt, den anden i sort – holdt godt øje med eventuelle terrorister blandt myriaderne af mennesker. Livvagter er udstyret med usynlige øretelefoner, men den tynde ledning fra kraven og op til øret afslører dem. Lige så lidt praktisk, som en bukseløs dreng, der godt vil skjule han er jøde. Foto©JørgenKoefoed.

EKSTRA BLADETS CHEFREDAKTØR POUL MADSEN [øverste foto] har i den senere tid turneret Danmark tyndt med den tidligere SF-politiker Özlem Cekic [nederste foto]. Her har de blandt andet talt om den jomfruhinde, som er så vigtig for muslimerne. Ingen blod på lagnet efter bryllupsknaldet kan afstedkomme frygtelige ulykker for bruden – endda døden! Men jomfruhinden er en myte. Den eksisterer slet ikke. Det har blandt andet været det væsentligste budskab under landsturneen. På Folkemødet havde de to sat tre politikere i stævne for at diskutere emnet – Marcus Knuth, Sofie Carsten Nielsen og Nikolaj Willumsen – på Ekstra Bladets scene, hvor der samtidig blev optaget de sidste scener til en film om den omdiskuterede jomfru-myte. Fotos©JørgenKoefoed.

PERNILLE VERMUND fra partiet ’Nye Borgerlige’ har tidligere været under behandling af stand-upperen JONATHAN SPANG i hans tv-program TÆT PÅ SANDHEDEN, hvor han blandt andet kunne afsløre, at Pernilles afgangsprojekt fra Arkitektskolen, var ungdomsboliger til asylansøgere. Ifølge Pernille bestod hun ikke med glans, og Jonathan kunne supplere, at det var sikkert fordi, hun havde installeret et stort brændefyr i kælderen og samtidig glemt røgalarmer på etagerne. Det blev er grinet en del af. I partiets telt mødtes de to igen til en tv-indslag med ukendt indhold. Man kan mene, hvad man vil om Nye Borgerliges politik, men ikke at Pernille ser hammer-godt ud. Forståeligt at hendes Millionær-Lars fra Schweiz – nej ikke ham fra Saxo-bank, men iværksætteren Tvede – for nylig har genoptaget forholdet. Foto©JørgenKoefoed.

OG SÅLEDES SLUTTEDE FOLKEMØDET med et kæmpe morgenbord om søndagen klokken 8:30. Der var rigtig mange, der mødte op og nød de gratis rundstykker og kaffen.
Værre gik det hos dagbladet Politiken, der i år var flyttet fra Gæstgiveren til en gård ved Rosengade. En utilfreds dame fortale mig, at hun og hendes mand fredag var mødt op i Rosengade tidligt om morgen for at deltage i en seance, hvor der skulle bades med gratis Politiken-håndklæder og efterfølgende croissanter, kaffe og en frisk morgenavis. Godt arrangement, hvis det ikke var fordi, der mødte 150 op. Politiken havde købt ind til 20! Mon ikke der røg et par abonnenter ved den lejlighed?!

Ellers var det god stemning over alt. Også i Gudhjem om aften, da mange Folkemødedeltagere drog væk fra Allinge ved spisetid. Der var simpelthen ikke restauranter nok på stedet.

Ses vi i 2019?