GLIMT AF LIVET UDEN FOR BORNHOLM [2:2]

NOGEN GANGE kan det være forfriskende lige som et kold havbad, at tage over på den anden side, og observere hvad de tossede sjællændere får tiden til at gå med. Sådan en tur foretog Din Blogger i november.

Her er et par glimt af de voldsomme indtryk – dels fra Havnebyen på Sjællands Odde, som blev præsenteret på Bloggen i går og dels fra storbyen i al sin glans herunder:

KØBENHAVN: Det er jo altid hyggeligt, at tage en slentretur gennem byen. Der er noget at kigge på overalt. Sjove eksistenser, kunst på facader og gavle. De her to finder du i Gothersgade og ved Ny Østergade. Fotos©JørgenKoefoed.

KØBENHAVN: Fra Gothersgade er der ikke langt til Kongens Have. Den er smuk og meget velordnet med blandt andet Rosenborg Slot og staudehaven med Bissens statue af Caroline Mathilde. Men der er også en masse spøjse mennesker … og hvad er mere spøjst end en hundeejer med hele sit slæng af ‘hofdamer’. Foto©JørgenKoefoed.

KØBENHAVN: Der er masser af kunst i form af statuer i Kongens Have. Hvad med dette drabelige scenarie: ‘Løven og Hesten’ af Peter Husum og Jørgen Wulff fra 1625. Foto©JørgenKoefoed.

KØBENHAVN: Den er så smuk og enkel Vor Frue Kirke her set  fra udgangen af Kongens Have ved Landemærket. Den indeholder de 12 apostle og en større Jesus-figur – alle lavet af Bertel Thorvaldsen i hans atelje i Rom. Foto©JørgenKoefoed.

KØBENHAVN: Der er ikke krig i Danmark – endnu! Men alligevel møder man flere brynjeklædte krigere, der prøver at hugge hinanden ned på Sankt Annæ Plads. Heldigvis står de helt stille. Skulpturgrupperne kalder den islandske kunstner Steinúnn Thórarinsdóttir for ARMORS [kærlighed]. En sær form for kærlighed må man sige. Det er Galleri Christoffer Egelund i Bredgade 75, der giver en forsmag på sin årlige ‘The Big Annual Winter Show’. Foto©JørgenKoefoed.

KØBENHAVN: Jeudan har her et meget godt slogan. Foto©JørgenKoefoed.

KØBENHAVN: Nogle ‘klimatosser’ mener, at temperaturen på Jorden er stigende på grund af for meget udledning af CO2. Hmmm … måske er det bare fordi visse københavnere er begyndt at varme by-rummet op, som her på Esplanaden. Foto©JørgenKoefoed.

KØBENHAVN: Dejligt med et vindue UDEN jule- og kravle-nisser. Foto©JørgenKoefoed.

KØBENHAVN: Sådan en stopklods, der kan gå op og ned skal vi også have flere af i Gudhjem. Her ses den v ed vareindkørsel til Statens Museum for Kunst. Foto©JørgenKoefoed.

KØBENHAVN: Hvis du ikke kender byens fedeste restaurant, så er det på tide næste gang du kommer til storbyen. BISTRO BOHÊME på Esplanaden er superhot og kæmpestor. Minder lidt om LA COUPOLE i Paris. Efter en splendid middag kan du vederkvæge dig med tidens nye drik EXPRESSO-MARTINI [Fyld et martiniglas med isterninger for at køle det ned. Hæld 4 cl. vodka, 4 cl. kaffelikør, 4 cl. expresso og isterninger i en cocktailshaker. Shake hårdt i 25-30 sekunder. Fjern isterningerne. Fyld glasset og pynt med 3 kaffebønner. Foto©JørenKoefoed.

KØBENHAVN: Det var åbenbart rigtigt, hvad Jacob Haugaard og Finn Nørbygaard sagde i deres filmtriologi ‘Jydekompagniet’: “Det er jysk, det er farligt”. Foto©JørgenKoefoed.

KØBENHAVN: Selvfølgelig var den kendt træner Nikolaj Jacobsen fra Fyn i København i forbindelse med VM-kvalifikationskampen Danmark-Færøerne. Her er han i gang med et rafle-parti i den altid overfyldte PALÆ BAR i Palægade dagen før. Foto©JørgenKoefoed.

KØBENHAVN: Hvis du er blevet halvdøv efter et ophold på Palæ Bar, kan du gå lige rundt om hjørnet og nyde en drink i Hotel d’Angleterres bar. Her er  fred og ro, med med noget dyrere priser. Du kan fx få en Hendricks Gin og en special-tonic for den nette sum af 125 kroner.  Men husk, at Hendrick’s fik guldmedalje i 2000 ved ‘San Francisco World Spirits Competition’. Foto©JørgenKoefoed.

KØBENHAVN: Det var en oplevelse at overvære kongelig skuespiller Søren Sætter-Lassen ved sin sidste optræden på Det Kongelige Teater, hvor han har været fast tilknyttet i 30 år! Det skete 12. november i Molières DEN INDBILDTE SYGE. Der var mange celebre gæster denne særlige aften. I flæng kan nævnes skuespilchef Morten Kirkskov, som både overrakte blomster og holdt tale, skuespiller og direktør for Cykelistforbundet Klaus Bondam, skuespiller Ellen Hillingsø, Gudhjems Portrætmaler Lisa Høyrup, hr. og fru Aabye Dam fra Gudhjem og mange flere. Desværre var Dronningen på officielt besøg i Tyskland, ellers var hun nok også mødt op. Fotos©JørgenKoefoed.

KØBENHAVN: Når du har drukket dine GT’er på d’Angleterre, venter der dig et smukt syn på Kongens Nytorv. Jul for fuld hammer – og smukt farvel til den store by. Back to Gudhjem. Foto©JørgenKoefoed.