GOD OG GEDIGEN NYTÅRS-SVADA

Det eneste sted i Paris, hvor der fyres krudt af er ved Eiffeltårnet. Mon det sker i år?  Ellers handler dette blog-indlæg ikke om Paris. Foto©arkivparis.

ÅRETS SIDSTE blog-indlæg tager udgangspunkt i journalist Christoffer Emil Bruuns klumme ’liv og meninger’ i Kristeligt Dagblad, som han fyrede af 12. december under rubrikken: ’Corona har ramt de store problemer i vores samfund som en præcisionsbombe’.

Selv om han absolut ikke er glad for den voldsomme ravage, som virussen har forårsaget – ikke mindst på homo sapiens helbred – glæder han sig over et par ting, som har udstillet den vestlige verdens dårskaber.

Han mener, at året 2020 måske ikke kun er et Annus Horribilis, men også kan gå hen og blive et Magnus Annus i vores forhold til naturen.

Han glæder sig over, at Coronaen fik taget livet af minkavlen i Danmark. En industri som ud over forne tiders milliard-omsætning, også var en uhyggelig gang dyremishandling.

Desuden er det nu kommet frem, at det dramatiske stop for minkavl bliver en klar fordel for naturen og miljøet. Med stoppet forsvinder der en udledning på næsten 4.000 ton ammoniak fra minkenes afføring hvert år. Det gør, at der igen kan vokse mosser og lav i de tilstødende hede-områder.

Christoffer Emil Bruun tager også krydstogtsturismen under ben-hård behandling. Som han blandt andet skriver:

”Symbolet på masseturismens vulgære natur var de store krydstogtsskibe, som sejlede rundt i verden med en last af affældige mennesker, der ikke havde mere at bidrage med, vartet op af underbetalte filippinere.

Skibene er flydende miljøbomber, der udleder lige så meget kvælstof som 5000 personbiler, når de ligger i havn. Nu ligger de i limbo, indtil nogen forhåbentlig skiller dem ad og sender krydstogtsindustrien til Helvede.”

MILJØBOMBERNE OGSÅ BUDT VELKOMMEN TIL BORNHOLM

Og så kan man som bornholmer jo tage sig til hovedet over, at Rønne Havn i 2018 har brugt rigtig mange penge på en ny og større kaj, der nu kan tage imod de helt store krydstogtskibe på cirka 350 meter. Og som bornholm.nu tilføjede i den forbindelse: ”Og foreløbig er antallet af anmeldte anløb næsten fordoblet”.

Bloggen krydser fingre for, at Bornholm i det nye år begynder at tager sit slogan ’Bright Green Island’ lidt mere bogstaveligt.

Godt Nytår til alle Bloggens læsere.

PS: Vi ses i vaccine-teltet!