INGEN JAMMER, TAK! MAN KAN GODT GÅ UD OG SPISE PÅ BORNHOLM OM VINTEREN
DER JAMRES – og det er ikke til at holde ud! Spørg bare nu afdøde Lise Nørgaard. Hun hadede jammer. Det samme gør Din Blogger.
Forleden jamrede Bornholms Tidendes digitale chef Tommy Kaas. I en leder skrev han, at det ikke kunne nytte noget, at satse på turister om vinteren. Ikke fordi naturen ikke stadig var der, men fordi at alt var lukket inklusiv alle spisesteder på øen. Sikke noget fordrukkent sludder. Havde den gode Tommy mon drukket af natpotten inden han satte sig til tasterne?
I Gudhjem, hvor avisen på et andet tidspunkt kunne fortælle, at alt var stängt, byder fx Provianten ved havnen på både mad og drikke hver aften hele ugen – oven i købet med fællesspisning hver torsdag kl. 18 og med jazz hver søndag kl. 16.
Men der er flere steder, man kan indtage en gedigen frokost eller middag. Tag fx Rønne – øens hovedstad.
Her kan du ikke alene få stillet din sult flere steder, men også på et niveau som tangerer Michelin-stjernehimlen.
Lige ud for alle busruters stoppested i Snellemark byder DET RØDE PAKHUS på en række smagsoplevelser, som ikke alene er ud over det sædvanlige, men også får dine smagsløg til at vibrere.
Her er hvad der serveres til og med 27. januar:
1) Stigs oliven – her glemte Din Blogger at tage et billede. De var små. De var grønne. Og de smagte fandens godt.
2) Krustade – Rygeost – Rogn – en forfinet ‘amuse-gueule. Foto©JørgenKoefoed.
3) Rør – Laksesalat. En lille forårsrulle i ‘amuse gueule’-format. Foto©JørgenKoefoed.
4) Vores Brød – Hjemmerørt smør. Det lignede en kage, men var et brød med al for lækker smag. Nu skulle man passe på ikke at spise sig mæt her. Foto©JørgenKoefoed.
5) ’Rejecocktail’. De to røde og gule tomater var så saftige, at man var glad for at bære briller. Foto©JørgenKoefoed.
6) Saltet laks – Mirin – Løg. Mirin er en sød risvin fra det japanske køkken. Den minder om sake, men har et lavere andel af alkohol og højere andel af sukker. Udsøgt med speciel smag. Foto©JørgenKoefoed.
7) Bisque – Pasta – Skaldyr. Englene sang, da denne suppe gled ned – forbi en plade af pasta. Foto©JørgenKoefoed.
8) Rødbede – Frisk ost – Hasselnød. Helt ærligt! Så godt kan en rødbede IKKE smage! Foto©JørgenKoefoed.
9) Kylling – Selleri -Citron. Måske den svageste smag. Men over gennemsnittet alligevel! Foto©JørgenKoefoed.
10) Vådt og lunt håndklæde … til hænder og ansigt inden du går ombord i de to desserter; og nej, det kan IKKE spises!
11) Tropisk tærte. Den første dessert med tydeligt aftryk af dessertmesteren Daniel Kruse. Foto©JørgenKoefoed.
12) Chokolade – Chokolade. To af slagsen: Den hårde og den bløde. Hvis man er til dessert med kaffe er det et perfekt match! Og, hov! Den lille Sarah Bernhardt gjorde tårekanalerne våde. Foto©JørgenKoefoed.
Du kan plukke ud, men også tage hele menuen til 645 kroner. Du bliver mæt på den gode måde med alle retterne. Du kan vælge et glas vin – fx et glas tør Riesling eller en let Bourgogne – eller øl eller tage vinmenuen til 595 kroner.
Kokken tager hensyn til allergier og vegetarer, hvis man bestiller menuen mod forudbestilling senest dagen i forvejen. En vegansk menu skal bestilles senest to dage før.
Hvis du lige har vundet i Lotto elle blot har fået lidt extra i varmehjælp kan du tage hele pakken til 1.300 kroner pr. gane: Velkomst, Menuen, Vinmenu, Vand med eller uden brus og kaffe/the med sødt.
Hvis du vil forkæle dig selv og også har vundet den store gevinst i Eurojackpot kan du også bestille en Calva til 185 kroner … men en Grappa til 95 kroner går også lige an.
Tag bussen hjem – stoppestedet er lige udenfor. Du sparer taxaen og slipper for at få snuppet kørekortet.
Velbekomme!