GUDHJEM BLIVER EN TAND MERE ØKOLOGISK

Brøddegade 25 – nu med tre forretninger: Brugskunst & Bobler, Frisør og Thai Take Away. Foto©JørgenKoefoed.

Katrine Collin står bag Bornholms 2. økologiske frisørsalon: Ø-KLIP. Foto©KatrineCollin.

GUDHJEMS VELBESØGTE restaurant og havnebar PROVIANTEN er 110% økologisk. Ja, selv saltet og peberet har stemplet ØKO i nakken. Det er der vist ingen spisesteder her til øs, der kan prale med.

Nu kan Gudhjem i næste uge se frem til endnu et nøk ØKO. Det sker når Bornholms øko-frisør no. 2 åbner midt på den stejle Brøddegade. [Den første er ‘Klippestalden’ i Tejn].

Katrine Collin flyttede til Oxholmvej ved Gudhjem for to-et-halvt år siden. Inden da havde hun salon på Frederiksberg. Hun er uddannet hos Frisør Zangenberg på Ordrupvej i Charlottenlund, hvor hun som den eneste til svendeprøven i 2012 kunne score FAGETS MEDALJE. Det er ikke noget, der sker hver dag; faktisk så sjældent, at trofæet overrækkes ved en audiens hos Dronningen. Så det faglige skulle vist være i orden.

Det bliver i første omgang ikke mulig blot at dumpe ind, og få sat krøllerne. Der skal bestilles tid på forhånd – og som et særligt tilbud til de udearbejdende kan man blive betjent kl. 16:00 – 21:00 om mandagen. Ring på 2266 7693 og bestil tid.

Selv om Katrine Collin kun benytter øko-produkter [Organic Way] – det gælder også det, man bliver budt på under klipningen – er priserne på niveau med øens andre klippere. Kvinder med fint hår og mænd må slippe 295 kr. og dem med længere år må bløde en extra hund.

INDRETNING, NIPS & HYGGE I WIILA WILLA KULLA

Henriette Willaredt flyttede sammen med sin bornholmske kæreste Jesper Kure til Rønne 1. juni 2017. Et halvt år efter købte de hus på Gudhjemvej. Foto©HenrietteWillaredt.

Lokalet på Brøddegade 25A er to-delt, så udover frisørsalonen åbner Katrines makker Henriette Willaredt butik i den anden del med brugskunst fra HouseDoctor og Ib Laursen samt helse-mærket MERAKI. Hun kalder butikken Willa Willa Kulla – en kombination af eget navn og Pipi Langstrømpes fantastiske univers. Henriette starter med at holde åbent mandage kl. 15:00 – 20:00, tirsdage, onsdage og torsdage kl. 10:00 -14:00 samt udvalgte lørdage, som vil blive annonceret på Facebook. Lukket fredage og søndage, men der vil selvfølgelig også være adgang til butikken, når Katrine er i gang med saksen. I højsæsonen øges åbningen naturligvis.

Som et extra pift til hyggen sælges prisvindende bobler fra Böhmen i Tjekkiet. Det er det nye og unge firma ’Bohemia Wines’ fra Otterup på Fyn, der står bag denne nye, vinøse import til Danmark.

 

DU ER INDBUDT TIL ÅBNINGEN
Katrine og Henriette viser butikkerne frem ved en reception i morgen
lørdag 16. februar – kl. 11:00 – 14:00,
hvor alle er velkommen. Der bliver lejlighed til at smage på det tjekkiske boble-vand.

Desuden er der åbningsrabat denne dag: 20% på brugskunsten og på klippe-bestillingerne.