GUDHJEM EKSPONERET PÅ DR2

TV-værten Lotte Folke Kaarsholm introducerede indslaget om ‘danskhed’ med et baggrundsfoto af Dybbøl Mølle. Det virkede relevant. Screenjump.

Herefter tonede et foto frem af havneområdet i Gudhjem. Har det specielt noget med ‘danskheden’ gøre? Screenjump.

Skuespilleren med mere Zaki Youssef havde Gudhjem som baggrundsbillede. Screenjump.

Talkvinden for ‘Identitær’ Aurelija Aniulyte havde også Gudhjem som baggrundsbillede. Screenjump.

I ET AF INDSLAGENE I DR2s sene program DEADLINE 2. februar havde tv-værten Lotte Folke Kaarsholm et stort foto af Dybbøl Mølle og Dannebrog som baggrund. To af gæsterne, der var placeret henholdsvis til venstre og højre for værten, var forsynet med et foto, som viste et vue ud over Gudhjem ved havnen set fra Åsen.

Udsendelsen handlede om DANSKHEDEN, og om hvorfor danskerne var så ’hysterisk og uendelig’ optaget af, hvad det vil sige at være dansk.

Det er vist mest medierne, der har den mening – og så den ene af gæsterne: skuespilleren og forfatteren Zaski Youssef, der på det tidspunkt opførte sit teaterstykke ’Der var et yndigt land’ på teatret Sort/Hvid på Vesterbro i København.

Men hvorfor et foto fra Gudhjem?

Det spørgsmål sendte Bloggen videre til Deadlines redaktion.

Her er svaret:

”Debatten i Deadline handlede den pågældende aften om begrebet ’danskhed’, og i den forbindelse fandt redaktionen og produceren frem til billeder, der understøttede det tema.

Produceren har tidligere boet og arbejdet seks år på Bornholm, så mon ikke inspirationen til billedvalget kom derfra.”

Venlig hilsen
Heidi Robdrup
Redaktionschef
Deadline