GUDHJEM HAVNEKOR FORTSÆTTER SIT VINTER-HI

29. august 2017 kunne Gudhjem Havnekor fejre, at det havde sunget ved de første 1000 Ertholm-afgange. Nu er en virus skyld i, at der bliver endnu længere til gang nummer 2000. Foto©JørgenKoefoed.

DER BLIVER ingen skønsang fra Gudhjem Havnekor foreløbig. Den 8. sæson skulle ellers være startet i morgen 8. april. Det blev så skubbet til dagen efter, da Christiansøfarten for  nogle uger siden valgte at sløjfe onsdagen som fast sejldag. Det var vist noget med forventet nedgang i passager-tallet grundet noget virus.

Nu er der igen sket ændringer i sejlplanerne.

Postbåden Peter sejlede i går til Tejn for at komme på værft, så Ertholm starter således årets første tur allerede i dag tirsdag. Resten af ugen kun onsdag og lørdag. Næste uge og fremover indtil tingenes tilstand har ændret sig: Mandage, torsdage og fredage. Alle afgange klokken 10:30.

Christiansøfarten regner ikke med passagerer ud over dem, der skal besøge venner eller familie på klippeøerne længst mod øst. Øernes sherif har frabedt sig turister, og desuden vil Ertholm kun opholde sig på Christiansø i det tidsrum, det tager at losse og laste. Du har dog mulighed for sejle med på turen for at få noget frisk luft til håret – uden at kunne komme i land … ligesom hundene.

Havnekoret kunne godt starte op som aftalt 9. april, men selv om det er tilladt at klumpe sig sammen ti og ti, har man set i øjnene, at koristerne nok ikke har lyst til at udsætte sig for smitte. De fleste er trods alt på den forkerte side af de 65. Så nul korsang foreløbig.

Bloggen har talt med korets 1. violinist, Jens Riis. Han overvejer at stille op ene mand og gennemføre ritualet på årets første Ertholm-tur. Men helbredet vil afgøre det.

Korets 1. brummer Poul-Erik Salomon har kastet håndklædet i ringen: Ingen korsang foreløbig. Desuden kunne han fortælle, at han sammen med en del andre herrer på øen … og i det meste af resten af verden i øvrigt havde anlagt sig Corona-frisure. Det vil sige vildtvoksende manke med ukontrollerede længere og længere hårstængler – lige indtil hår-salonerne åbner igen.

Som den lune jyde hr. Salomon er, kunne han i forbifarten divertere med denne autentiske anekdote fra den gang han boede og arbejdede i Silkeborg:

“Jeg arbejdede tæt på min frisør. Jeg havde aftalt med ham, at han bare kunne ringe, hvis han fik et afbud, så kunne jeg være der i løbet af et halvt minut.”

Det skete et par gange, indtil hans chef opdagede det, og spurgte ham, om det var rimeligt, at han blev klippet i arbejdstiden. ”Ja, det er rimeligt. Håret vokser i arbejdstiden … derfor!” Herefter var der ikke mere vrøvl med chefen om dét problem.

Bloggen vender tilbage med havnekor-nyt, når Mette har udryddet det meget omtalte virus.