GUDHJEM KIRKE OG AFDELING Q

Skumringen har lagt sig over Gudhjem Kirke. Foto©JørgenKoefoed.

MØDE NUMMER 25 i Menighedsrådet ved Gudhjem Kirke blev afholdt 19. august. Der var ifølge referatet ikke de store ting på programmet. Lidt var der dog:

Fremover skæres der ned på koncerter og musik-arrangementer, der ligger udover organistens og kirketjeneres arbejdsnorm. Det lyder som en spareforanstaltning … men hvor bliver der ikke sparet henne?!

Der har længe været talt om, at prædikestolen skulle flyttes, så den ‘paraply’, der oprindelig hører til over prædikestolen skulle sættes op igen … samt at første bænkerække skulle nedlægges for at give plads til blandt andet kor-arrangementer. Der tales stadig, men nu er det i hvert fald kommet så langt, at der skal udarbejdes arkitekttegninger før handling.

Derudover blev det besluttet, at rengøring af toiletter og kirke udliciteres til et rengøringsfirma.

Der var tilfredshed med både kirkens hjemmeside og Facebook, som fungerer rigtig godt for tiden. Ligesom man gennemgik budget-forslag og godkendte regnskabsrapport pr. 30. juni 2022 .

Der skal tages stilling til, hvordan kommende konstituering skal forløbe i december, og om at der er medlemmer, som ønsker at udtræde af menighedsrådet med et eventuelt suppleringsvalg. Der er orientering om valget 20. september på Gudhjem Universitet kl. 19:00, hvor alle er velkomne – ligesom til møderne i menighedsrådet.

Ellers kunne præsten fortælle, at der til næste år kommer seks konfirmander, og at der er givet tilladelse til filmoptagelse på Gudhjems gamle kirkegård.

Næste møder 7. oktober og 25. november.

OM FILMOPTAGELSERNE PÅ KIRKEGÅRDEN

Da der endnu ikke er fotos tilgængelige fra DEN GRÆNSELØSE, er her et stillfoto fra ‘Marco Effekten’, hvor Ulrich Thomsen [th] havde sin debut som kriminalbetjenten Carl Mørck. Foto©NordiskFilm.

SOM MANGE måske allerede ved, er det Nordisk Film, som i tre dage skal lave optagelser på Bornholm. Heraf den ene på kirkegården ved Gudhjem Kirke, hvor der skal optages en begravelsesscene.

Det drejer sig om den sjette filmatisering af Jussi Adler Olsens ti romaner. Denne gang DEN GRÆNSELØSE i serien om Afdeling Q. De forrige var ’Journal 64’, ’Flaskepost fra P’, ’Fasandræberne’, Kvinde i buret’ og ’Marco Effekten’.

Der er nye boller på film-suppen. Carl Mørck spilles for anden gang af Ulrich Thomsen. Han afløste sidste år Nikolaj Lie Kaas, som havde hovedrollen i de første fem filmatiseringer, hvor det var Zentropa, der stod for produktionen. Men forfatteren var utilfreds med filmene – derfor sceneskift. På en måde mærkeligt, da Zentropa-filmatiseringerne havde stor publikumssucces med omkring 750.000 solgte billetter pr. film. Sidste års ’Marco Effekten’, som var instrueret af Martin Peter Zandvliet, var lidt af en nedtur med kun en kvart million gæster i biograferne. Måske derfor at Ole Christian Madsen nu har sat sig i instruktørstolen.

Ifølge vandrørerne skulle scenerne på Gudhjem gamle kirkegård finde sted på onsdag fra tidlig morgen,

Handlingen ifølge Nordisk Film: I ’Den grænseløse’ sendes Rose til Bornholm til en afskedsreception for en af Mørcks gamle venner og tidligere politi-kollegaer, der ender med at skyde sig selv. Det bliver starten på en rejse ind i Roses traumatiske fortid.

På øen bliver den nyforlovede Carl Mørck, Assad og Rose også rodet ind i en henlagt sag om et uhyggeligt drab på en ung pige. Da sagen pludselig kan kædes sammen med den lokale politikreds og en soldyrkende kult, må Carl Mørck kaste sig ind i opklaringen med livet som indsats.

Man påregner premiere 1. februar 2023.